Natuurhuisje Hulshorst

Midden op de Veluwe vind je dit prachtige Natuurhuisje in Hulshorst. Het knusse huisje ligt op een privé terrein en is ideaal voor 2 personen. Samen met jouw partner kun je genieten van een ontspannen vakantie midden in de natuur. Het Natuurhuisje is van alle gemakken voorzien en biedt rondom prachtig uitzicht op de omgeving. In de woonkamer vind je grote ramen, de overdekte veranda kijkt uit op het bos vanuit de slaapkamer zie je ook alleen maar groen. Het is een écht Natuurhuisje!

Doordat je midden op de Veluwe overnacht kun je prachtig wandelen en fietsen in de omgeving. Zowel het Veluwemeer als Hulshorsterzand  en diverse andere natuurgebieden liggen op een steenworp afstand van het verblijf. Tevens kun je prachtig wandelen of fietsen door de bossen, zandverstuivingen en heidevelden.

Over deze accommodatie

Over het Natuurhuisje in Hulshorst

Op een bijzonder plekje midden in het Veluwse bos ligt dit Natuurhuisje in Hulshorst. Het verblijf is stralingsarm en heeft vrijwel geen elektrosmog. Samen met jouw partner, vriend of vriendin kun je genieten van een ontspannen vakantie midden in de natuur. Het huisje is geschikt voor 2 personen, er is helaas geen plek voor huisdieren. De inrichting is relatief simpel, maar het ontbreekt nergens aan. En dat blijkt ook uit alle positieve recensies! Het is een erg populair huisje onder natuurliefhebbers, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Voor natuurliefhebbers en rustzoekers is dit de perfecte accommodatie.

Vanuit de stoelen in de woonkamer heb je fantastisch uitzicht op de groene omgeving. De natuurlijke lichtinval zorgt er gegarandeerd voor dat je lekker tot rust kunt komen. Het comfortabele tweepersoonsbed staat in de slaapkamer van waaruit je ook prachtig uitzicht hebt op de groene omgeving. De keuken is onder andere voorzien van een koelkast en een gasfornuis. Tevens heb je de mogelijkheid om binnen aan de eettafel of buiten op het terras te ontbijten en dineren.

Tot slot is de tuin de echte eyecatcher van het Natuurhuisje in Hulshorst. Er zijn verschillende plekken gecreëerd waar je heerlijk kunt relaxen, lezen of slapen. Doordat het huisje is omgeven met groen en natuur kun je zowel in de zon als in de schaduw genieten. Daarbij zorgen de bomen er ook voor dat het verblijf in de zomer lekker koel blijft. Als je geluk hebt loopt er tijdens je verblijf een ree, haas of ander wild dier door de tuin heen. En dat is precies waar je naar op zoek bent als je verblijf in een huisje in de natuur!

Natuurgebieden in de omgeving van Hulshorst

De omgeving rondom het Natuurhuisje in Hulshorst leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en fietstochten. Gelderland staat bekend als de groenste provincie van Nederland, dat maakt één of meerdere overnachtingen in het verblijf extra bijzonder. Doordat er zoveel natuurgebieden in de omgeving liggen kun je wandelen of fietsen in elk gewenste landschap. Bossen, duinen, heidevelden en stuifzandgebieden vindt je hier in overvloed, dit is dan ook één van de redenen dat deze accommodatie in Hulshorst zo populair is. Wij kunnen onderstaande natuurgebieden aanraden voor een mooie wandeling of fietstocht:

  • Nationaal Park de Hoge Veluwe
  • Het Veluwemeer
  • Nationaal Park Veluwezoom
  • Montferland
  • Hulshorsterzand
  • Het Leuvenumse bos
  • De Tongerense Heide
  • Speulder-en Sprielderbos
  • Loenermark
  • Het Deelerwoud

Naast bovengenoemde natuurgebieden zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige natuurgebieden te vinden in Gelderland. We raden het daarom ook aan om minimaal een lang weekend of een midweek te verblijven in dit leuke huisje. Hieronder zullen we je meer vertellen over de mooiste wandel- en fietsroutes vanuit Hulshorst.

Wandelen in de omgeving van het Natuurhuisje in Hulshorst

Doordat het huisje zich midden in de natuur en in het bos bevind kan je prachtig wandelen in de omgeving. Niet alleen vanuit de accommodatie zelf maar ook in diverse natuurgebieden in de omgeving vind je fantastische wandelroutes die je kennis laten maken met de Gelderse natuur. De bovengenoemde natuurgebieden zijn stuk voor stuk uniek en hebben allemaal een ander landschap. Deze diversiteit is ontzettend leuk om te ontdekken en zorgt ervoor dat je niet zo snel bent uitgekeken op de omgeving. Tevens zorgt deze diversiteit ervoor dat er in elk seizoen iets anders te ontdekken valt. In het najaar kleuren de heiden paars, in de herfst kleuren de bossen rood met oranje en geel en in de zomer staat alles volop in bloei.

Heb je bijvoorbeeld al eens een wandeling door het Leuvenumse bos gemaakt? Dit bos staat bekend als één van de mooiste bossen van Nederland en dat is natuurlijk niet zonder reden. De bomen in combinatie met het water en de beekjes is fenomenaal om te zien! Er lopen diverse wandelroutes door het hele bos heen die variëren van kort tot lang. Je kunt wandelen over de gebaande paden of dwars door het bos heen. Je loopt door verschillende landschappen heen en als je geluk heb zie je tijdens je wandeling een ree, een hert of een wild zwijn. Doordat het Leuvenumse bos uit verschillende landschappen bestaat is het in elk seizoen prachtig om hier te wandelen.

Maar ook het Speulder- en Sprielderbos is prachtig om lopend te ontdekken. Dit bos staat bekend als ”het bos met de dansende bomen”. De grote eikenbomen zijn deels met elkaar vergroeid waardoor het lijkt alsof de bomen dansen. Tevens is het één van de oudste bossen die je vind op de Veluwe. Zowel vogelaars als natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in dit prachtige natuurgebied.

Fietsen in de omgeving van het Natuurhuisje in Hulshorst

Naast wandelen kun je ook prachtig fietsen in de omgeving van het Natuurhuisje in Hulshorst. Zowel de Veluwezoom als Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn fantastisch om te ontdekken op de fiets. Doordat het gebied gigantisch groot is kun je met de fiets eigenlijk alle kanten op. Je kunt ervoor kiezen om vooraf een route uit te stippelen of om een route te volgen die aangegeven staat. Maar het is ook ontzettend leuk om gewoon te gaan fietsen om te zien waar je uit komt. Onderweg wordt je getrakteerd op prachtig uitzicht over de heide en door het bos.

Een ander bijzonder natuurgebied om doorheen te fietsen is Montferland. Het gebied grenst aan Duitsland en bestaat voornamelijk aan heuvelachtige bosgebieden. Er lopen verschillende fietsroutes door het gebied heen die je langs bijzondere stukken natuur voeren. Tevens bevind Kasteel Huis Bergh zich ook in Montferland. Dit kasteel is één van de grootste waterburchten van Nederland en fantastisch om te bezoeken. In het kasteel vind je een middeleeuwse kunstverzameling en munt- en wapenkamer. Een bezoek aan Kasteel Huis Bergh is perfect te combineren met een sensationele fietsroute door de omgeving.

Tot slot kunnen we het ook nog aanraden om vanuit het Natuurhuisje in Hulshorst gewoon te gaan fietsen. Je bent op vakantie en het is niet altijd nodig om van te voren alles uit te stippelen en te plannen. Als je gewoon gaat fietsen vanuit de accommodatie kom je gegarandeerd langs plekken waar je anders niet was geweest. En dat is natuurlijk ontzettend tof!

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Overzicht faciliteiten

Provincie

Ligging

Aantal personen

Huisdieren

Open haard

Jacuzzi / Hottub

Sauna

Zwembad