Tiny House huren – knus en romantisch overnachten in de natuur

Terug naar de basis en essentie van het leven gaan. Dat krijg je voor elkaar door een uniek Tiny House te huren. In een Tiny house is het heerlijk verblijven, onder meer omdat je even nergens aan hoeft te denken. Een Tiny House is lekker compact, is vaak buitengewoon fraai gelegen en biedt daardoor vaak een sensationeel uitzicht aan.

Daarnaast kennen de meeste Tiny Houses niet al te veel poespas. Het gaat er in deze huisjes juist om dat je lekker tot rust komt. En dat je van bijvoorbeeld de fraaie natuur rondom het verblijf kunt genieten.

Is dat precies waar je naar op zoek bent voor je komende vakantie of weekendje weg? In dit artikel vind je veel handige tips om het mooiste Tiny house te huren in ons land.

Vergis je echter niet; ook in het buitenland kun je steeds meer en meer Tiny Houses huren. Wij richten ons in dit artikel echter alleen op Tiny Houses in Nederland. De reden hiervoor is simpel: veel Nederlanders vieren tegenwoordig graag vakantie in eigen land. Volledig logisch, aangezien ons land veel te bieden heeft!

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is een klein huis dat een volwaardige inrichting heeft. Dit betekent dat in een Tiny House slim met de aanwezige ruimte omgegaan wordt, waardoor er in het kleine huisje alsnog bijvoorbeeld meerdere kamers gecreëerd zijn.

Een Tiny House heeft over het algemeen een oppervlakte van 15 tot 50 vierkante meter. Deze brede spreiding laat zien dat er momenteel meerdere soorten Tiny Houses bestaan.

Je kunt een écht klein Tiny House huren, maar je kunt ook voor een huisje gaan waarin je net iets meer ruimte hebt.

Bij een Tiny House gaat het niet alleen om de afmetingen, maar ook om de duurzaamheid. Een Tiny House moet namelijk duurzaam gebouwd zijn, moet bij voorkeur van duurzame materialen gemaakt zijn en moet zo milieuvriendelijk en ecologisch mogelijk zijn.

Met name in de laatste jaren zijn de Tiny Houses in opkomst. Deze kleine verblijven worden steeds vaker gebouwd, bijvoorbeeld op de erven van grote huizen of een landgoed.

Ook in tal van natuurgebieden zijn tegenwoordig veel Tiny Houses te huur. In deze huisjes geniet je van de prachtige natuur om je heen, serene rust en de gewenste voorzieningen. Juist het feit dat je over niet al teveel voorzieningen de beschikking hebt, stelt je in staat om even terug te gaan naar de basis van het leven.

Door een Tiny House in de natuur te huren geniet je van fantastische uitzichten

Tiny House huren in de natuur

Spreekt het principe van een Tiny House je nu al aan? Als je naar het aanbod van Tiny Houses kijkt, merk je direct op dat deze huisjes niet al te duur zijn om te huren. Om een Tiny House te huren hoef je niet al te diep in de buidel te tasten, waardoor deze huisjes voor veel mensen bereikbaar en toegankelijk zijn. Erg prettig, gezien de economische tijden die niet altijd florissant zijn.

Heb je de wens om een Tiny House te huren? Dan zijn er wel meerdere punten waar je goed op moet letten:

 • De locatie. Je moet allereerst goed bedenken waar je precies naar toe wilt gaan. In elke regio in ons land zijn tegenwoordig wel Tiny Houses te huur, dus dat is het probleem niet meer. Wel moet je goed kijken naar de exacte locatie; wil je bijvoorbeeld in een klein dorpje verblijven of wil je liever in een landelijk gebied verblijven?
 • De afmetingen. Zo’n klein vakantiehuisje is niet per definitie super klein. Zoals hierboven al gesteld wordt vaak een grens van 15 tot 50 vierkante meter aangehouden. Het is nu aan jou om te bepalen hoe groot het vakantiehuisje naar je voorkeur moet zijn. Hierbij moet je uiteraard ook goed rekening houden met je reisgezelschap.
 • De voorzieningen. Veel Tiny Houses zijn niet al te luxe ingericht, maar juist dat is de essentie van een Tiny House. Zo’n huisje is niet al te groot, waardoor er überhaupt niet al te veel ruimte voor voorzieningen is. Toch is het belangrijk om te bepalen of je behoefte hebt aan specifieke voorzieningen of faciliteiten. Denk hier op voorhand goed over na.
 • Kosten per nacht. Wil je een Tiny House huren? Voordeel van zo’n accommodatie is de relatief lage prijs per nacht. Een Tiny House huren is namelijk niet duur. Erg wenselijk, aangezien wij graag zien dat ieder gezin op vakantie kan gaan. Uiteraard bestaan er wel gradaties in de prijs per nacht, dus doe ook daar even goed onderzoek naar.

Het is in ieder geval een voordeel dat je uit veel Tiny Houses kunt kiezen. Wij verwachten zelf dat er in de komende jaren ook alleen maar meer van deze huisjes bij gaan komen. Dát stelt je nog beter in staat om het perfecte Tiny House voor je komende vakantie te vinden.

Geniet van een knusse overnachting in een Tiny House

Een Tiny House overnachting gaat gepaard met een ongekende rust. Dit heeft, wat ons betreft, met meerdere redenen te maken.

De eerste reden is terug te vinden in de ligging. De meeste Tiny Houses zijn namelijk landelijk gelegen, waardoor de omgeving rondom het huisje erg rustig is. Je komt hierdoor lekker tot rust, zonder bijvoorbeeld last te hebben van een drukke autoweg of een drukke woonwijk in de buurt.

De tweede reden is terug te vinden in de inrichting. De meeste Tiny Houses zijn simpel en ietwat sober ingericht, waardoor je in het huisje niet al te veel kunt doen. Maar, wat heb je nou nog meer nodig dan een stoel en een goed leesboek? Neem heerlijk plaats in de stoel in het Tiny House, pak je boek erbij en vermaak jezelf hiermee op een relaxte manier. Grote kans dat je al snel niet meer over je werk of andere zorgen nadenkt.

De derde reden is terug te vinden in het algehele gevoel. Als je een Tiny House huurt, heb je niet het idee dat je iets ‘moet’ doen. Je voelt je hierdoor een stuk minder gehaast, je hebt minder last van stress en je komt dus beter en sneller tot rust.

Een Tiny House overnachting gaat dus niet gepaard met al te veel luxe. Wil je wel graag van de nodige luxe in een Tiny House verzekerd zijn? Dan zou je voor één van de luxere vakantiehuisjes kunnen kiezen. Ook dat is een voordeel van het steeds breder wordende aanbod; je hebt meer en meer keuze wat betreft de Tiny Houses.

Spreekt een Tiny House overnachting je nu al aan? En wil je het verblijven in zo’n ecologisch en klein huisje zelf eens uitproberen? Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste Tiny House accommodaties. Deze accommodaties voldoen allemaal aan onze wensen en zijn ook nog eens betaalbaar. Neem onze tips op je gemakje door, bekijk elk verblijf op je gemakje en boek vervolgens het gewenste verblijf. Daar ga je, wat ons betreft, geen spijt van krijgen. Veel plezier alvast!

De inrichting van een Tiny house is knus en gezellig

Tiny House huren op de Veluwe

De Veluwe is zonder twijfel één van de mooiste én rustigste gebieden van ons land. In dit natuurgebied kun je heerlijke wandelingen maken, prachtige fietstochten maken en terug gaan naar de basis van het leven. Want, wat heb je nou meer nodig dan leuke mensen om je heen, prachtige natuur om je heen en serene rust?

In de Veluwe is het dus zeker mogelijk om terug te gaan naar de basis van het leven. Dat doe je, wat ons betreft, het beste in een Tiny House. In een Tiny House ga je immers ook terug naar de essentie van het leven. En kun je heerlijk tot rust komen, lekker slapen en quality time met dierbaren doorbrengen. Volgens ons doe je dit het beste in één van onderstaande Tiny Houses:

 • Tiny House huren in Otterlo. In de Gelderse plaats Otterlo is dit gezellige en fraaie Tiny House te vinden. Dit huisje is volledig vrijstaand, beschikt over een klein terras en is volledig natuurlijk gebouwd. De gehele buitenkant is van hout gemaakt, terwijl ook de binnenkant veelal van natuurlijke materialen voorzien is. In dit huisje zelf kom je niks tekort, onder meer door de slimme inrichting. Zo vind je in dit huisje een hoogslaper, een luxe badkamer (met inloopdouche) en een gezellige eethoek. Dit verblijf in Otterlo biedt plek aan 2 personen.
 • Tiny House huren in Holten. Één van de mooiste huisjes in de Veluwe is dit Tiny House in Holten. Dit huisje is in de vorm van een 5-hoekige diamant vormgegeven, is middenin een bos geplaatst en is daardoor het ultieme toppunt van een rustgevend verblijf. In dit huisje vind je ook de nodige faciliteiten, waardoor je eigenlijk niks tekort hoeft te komen. En niet geheel onbelangrijk; dit huisje biedt plek aan maar liefst 5 personen. Het is daarmee één van de beste Tiny Houses voor grotere reisgezelschappen.
 • Tiny House huren in Nunspeet. Op een kleinschalig vakantiepark in Nunspeet is dit fraaie en knusse huisje te vinden. Dit huisje wordt door de verhuurder zelf als een ‘boslodge’ omschreven. En dat is wat ons betreft veelzeggend. Dit huisje is namelijk middenin de bossen gelegen, waardoor je van een heerlijke rustige omgeving geniet. Dit verblijf in Nunspeet biedt plek aan 2 personen.

Tiny House huren in Groningen

Als we het over een landelijke provincie hebben, hebben we het over Groningen. Deze provincie leent zich dan ook uitstekend voor een rustgevend weekendje weg of langere vakantie. Wil je graag deze provincie op een fijne manier ontdekken? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een verblijf in een vakantiehuisje middenin de natuur? Dan raden wij je één van onderstaande Tiny Houses in Groningen aan:

 • Tiny House huren in Sellingen. Dit prachtige Natuurhuisje in Sellingen is waanzinnig gelegen. Het huisje is namelijk vrijstaand en ligt tussen de bossen en een natuurgebied in. Vanuit dit huisje loop je dan ook zo het natuurgebied in, waarin je heerlijk tot rust kunt komen. Ook is het super dat dit huis op een simplistische manier ingericht is. De verhuurder omschrijft dit zelf als ‘minimalistisch wonen’. Dit huisje biedt plek aan 2 personen.
 • Tiny House huren in Hornhuizen. Dit huisje in Hornhuizen is 30 vierkante meter groot en bestaat uit slechts één ruimte. Mede hierdoor is het huisje alsnog vrij ruimtelijk, waarbij alleen de badkamer afsluitbaar is. In dit huisje geniet je van de gewenste privacy, van een prachtig uitzicht en van een heerlijke rust. Dit huisje biedt plek aan 2 personen, is energieneutraal en is van louter duurzame materialen gemaakt.
 • Tiny House huren in Zuurdijk. Dit vrijstaande Tiny House in de plaats Zuurdijk is een lust voor het oog. Het huisje zelf ziet er erg landelijk uit, is verrassend ruim en biedt plek aan 3 personen. Vanuit het huisje en de tuin geniet je bovendien van een sensationeel uitzicht. Heerlijk tot rust komen lukt maar al te goed in dit Tiny House in Zuurdijk.
Natuurhuisje Zuurdijk - Ontdek alle Natuurhuisjes in Groningen - Natuurverslaving

Tiny House huren in Drenthe

Dat wat voor Groningen geldt, geldt ook voor Drenthe. Ook deze provincie is rustig, is landelijk en heeft daardoor het nodige te bieden. Ben je zelf nog niet eerder in Drenthe geweest? Of zou je deze provincie graag willen herontdekken? Kijk dan zeker naar onderstaande unieke en fraaie Tiny Houses:

 • Tiny House huren in Odoornerveen. Wij zijn weinig Tiny Houses tegengekomen die zó fraai gelegen zijn. Dit huisje is direct aan het water gelegen en bevindt zich ook nog eens tussen de bossen. Genieten van het water doe je bovendien heerlijk vanaf het terras/veranda dat bij dit natuurlijke huisje hoort. Dit huisje is volledig van stro en leem gemaakt; ook dat is uniek en origineel!
 • Tiny House huren in Hoogersmilde. Wil je graag met maximaal 4 personen in een Tiny House in Groningen verblijven? Dat doe je op een ideale manier in dit Tiny House in Hoogersmilde. Dit huisje is prachtig gelegen, hoort bij een kleinschalig vakantiepark en is van de nodige gemakken voorzien. Eén van de hoogtepunten vinden wij de tuin met uitzicht over de nabijgelegen plas.
Natuurhuisje Hoogersmilde | Natuurverslaving
 • Tiny House huren in Doldersum. In de Drentse plaats Doldersum is een kleinschalig vakantiepark met 5 Tiny Houses te vinden. Deze huisjes zijn allemaal prachtig gelegen, lekker compact en bieden plek aan 2 personen. Als je in de provincie Drenthe heerlijk tot rust wilt komen, zit je in deze Tiny Houses in Doldersum goed.

Tiny House huren met hottub

Bij een Tiny House denk je niet direct aan een luxe vakantiehuisje. Dat een Tiny House echter wel van luxe voorzieningen voorzien kan zijn, blijkt uit de Tiny Houses met hottub. Deze huisjes beschikken in de tuin over een hottub of jacuzzi, waarin je heerlijk tot rust kunt komen. Wij raden daarbij vooral onderstaande drie leuke huisjes met hottub aan:

 • Tiny House huren in Altforst. Dit huisje is prachtig gelegen in de Gelderse plaats Altforst tussen de bossen in. Het huisje zelf maakt onderdeel uit van een kleinschalig vakantiepark, is voor 2 personen geschikt en beschikt over een geweldige hottub in de tuin. Deze hottub ligt volledig verscholen in de natuur; het ultieme toppunt van tot rust komen dus.
 • Tiny House huren in Heerhugowaard. Ben je op zoek naar een vrijstaand en relatief luxe Tiny House? Dan kun je niet om dit huisje in Heerhugowaard heen. Dit huisje is prachtig gelegen, biedt plek aan 2 personen en beschikt over een vrij ruime tuin. In deze tuin is ook een heerlijke hottub te vinden.
 • Tiny House huren in Mariahout. Dit is wat ons betreft één van de mooiste Tiny Houses in Noord-Brabant. Dit huisje is prachtig gelegen, is fraai vormgegeven en biedt plek aan 4 personen. Hoogtepunt in de tuin is de fraaie hottub.

Tiny House huren in Zeeland

Heb je interesse om de prachtige provincie Zeeland te ontdekken? Je hebt groot gelijk. Deze regio is uniek, is prachtig en heeft het nodige te bieden. Deze provincie is bovendien met geen enkele andere provincie in ons land te vergelijken. Wil je in Zeeland graag tot rust komen en van de prachtige natuurgebieden genieten? Dat doe je het beste in één van onderstaande Tiny Houses:

 • Tiny House huren in Burgh-Haamstede. Dit verplaatsbare Tiny House is buitengewoon fraai gelegen. Overal waar je vanuit dit huisje naar toe kijkt, geniet je van weilanden en andere natuurgebieden. Het huisje zelf is ook nog eens gemaakt van hergebruikt materiaal en beschikt bijvoorbeeld over zonnepanelen. Een duurzaam en fraai Tiny House voor 4 personen in Zeeland!
Bijzonder overnachten Burgh-Haamstede
 • Tiny House huren in Philippine. In de Zeeuwse plaats Philippine is dit prachtige vrijstaande Tiny House te vinden. Rondom dit Tiny House vind je alleen maar weilanden en bomen, waardoor dit echt het toppunt van een rustgevende locatie is. Het huisje zelf ziet er prachtig uit, biedt plek aan 4 personen en is behoorlijk ruim.
Natuurhuisje Philippine - Bekijk hier de mooiste Natuurhuisjes in Zeeland - Natuurverslaving
 • Tiny House huren in IJzendijke. Dit prachtige Tiny House wordt door de verhuurder graag gebruikt om inspiratie op te doen voor het bedenken van films. Dat dit Tiny House inspirerend is, is onder meer aan de fraaie ligging te danken. Het huisje is volledig vrijstaand, biedt een prachtig uitzicht en is minimalistisch ingericht. Wat wil je nog meer?

Tiny house huren in Friesland

De provincie Friesland leent zich prima voor een fijne vakantie of fijn weekendje weg. Een periode waarin je even aan niks hoeft te denken, tot rust kunt komen en kunt genieten van hopelijk goed weer.

Spreekt dit je nu al aan? Kijk dan zeker naar onderstaande Tiny Houses in Friesland:

 • Tiny House huren in Oudehorne. Dat een Tiny House bij voorkeur zo compact mogelijk moet zijn, blijkt duidelijk uit dit Tiny House in Oudehorne. Dit huisje is zéér compact vormgegeven, is gezellig en is prachtig gelegen. Vanuit dit huisje kijk je namelijk uit op de weidse omgeving.
 • Tiny House huren in Koudum. Dit huisje is precies zoals een Tiny House zou moeten zijn. Het huisje is van duurzame materialen vervaardigd, is compact, is ontzettend fraai gelegen en biedt alle gewenste privacy. Dit huisje biedt plek aan 2 personen en is bijzonder betaalbaar. Een prima uitvalsbasis om de provincie Friesland te ontdekken.
 • Tiny House huren in Koudum. We blijven nog even in het plaatsje Koudum, aangezien daar ook dít Tiny House te vinden is. Dit huisje ziet er geweldig uit, is buitengewoon fraai gelegen en is relatief ruim. Dit huisje is volledig vrijstaand, biedt plek aan 2 personen en is van de nodige gemakken voorzien. Vanuit dit huisje loop je bovendien direct de Friese weilanden in.

Tiny House huren in Limburg

Om meerdere redenen is Limburg één van de meest unieke provincies van ons land. Dit is onder meer aan de ligging te danken, maar ook aan het heuvelachtige landschap. Als je in Limburg rondloopt of fietst, heb je niet altijd het idee dat je daadwerkelijk nog in Nederland bent. Wil je dit zelf eens ervaren en ondervinden? Een verblijf in onderstaande Tiny Houses in Limburg is aan te raden:

 • Tiny House huren in Grathem. Dit vrijstaande huisje is gelegen middenin de natuur. Je geniet hierdoor van fraaie uitzichten, van een heerlijke rust en van veel privacy. Bovendien is dit huisje op een duurzame manier gebouwd, waardoor de verhuurder het als een ‘ecolodge’ omschrijft.
 • Tiny House huren in Ven-Zelderheide. Dit huisje in Limburg is precies zoals een Tiny House zou moeten zijn. Het huisje is middenin de natuur gelegen, is volledig van hout gemaakt en is lekker knus. Dit huisje biedt voldoende ruimte voor 2 personen en is van enkele opvallende extra’s voorzien. Zo geniet je in deze tuin van een 2persoons hottub.
 • Tiny House huren in Moorveld. Dit prachtige Tiny House in Moorveld is gelegen in één van de Natura 2000 gebieden in Limburg. Dit houdt in dat het gebied rondom dit huisje prachtig is en dat je in dit huisje heerlijk tot rust komt. Het huisje zelf is van hout gemaakt, beschikt over een fraaie tuin en biedt plek aan 2 personen.

Wat is voor jou het beste Tiny House?

Zo, welke van bovenstaande Tiny Houses spreekt je het meeste aan? Om tot het beste Tiny House te komen, zou je goed over je wensen na moeten denken. Waar wil je graag verblijven? Welke eisen stel je aan het Tiny House? En hoeveel geld wil je bij voorkeur uitgeven? Dit zijn belangrijke vragen waar je op voorhand over na moet denken. Vervolgens kun je tussen bovenstaande Tiny Houses de beste keuze maken!

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *