Ontdek het mooiste Natuurhuisje in Vinkeveen

Door een Natuurhuisje in Vinkeveen te huren kun je in eigen land kennis maken met het eilandleven. De Vinkeveense Plassen staat bekend als een prachtige recreatieplas, en dit is uiteraard niet zonder reden. In Vinkeveen vind je namelijk het meest heldere water van Nederland. En in dit heldere water vind je talloze eilanden met leuke Natuurhuisjes! Huisjes aan het water, huisjes met een jacuzzi of sauna en huisjes met vrij uitzicht.

Als je een Natuurhuisje in Vinkeveen huurt kun je direct genieten van de Vinkeveense Plassen. Op deze plassen kun je niet alleen heerlijk varen maar ook duiken, suppen, kanoën, wakeboarden en zwemmen behoren tot de mogelijkheden. Bij diverse huisjes zit de huur van een bootje of het gebruik van een kano en sup inbegrepen, maar als dit niet het geval is kun je deze in de omgeving gemakkelijk huren.

Na een heerlijke dag in de buitenlucht of op het water kun je nagenieten op het terras. Op verschillende plekken vind je namelijk leuke restaurants aan het water, waaronder de Harbour Club. Of wat dacht je van een lekker diner op je eigen terras? Uitkijken over het water met een goed glas en een heerlijke maaltijd, dat klinkt toch perfect?

Maar ook de omliggende natuurgebieden zoals Botshol, Marickenland en Waverhoek maken een verblijf in Vinkeveen uniek. Je kunt deze mooie natuurgebieden te voet of met de fiets verkennen. Natuurgebied Waverhoek en Botshol zijn echte vogelparadijzen terwijl Marickenland zich voornamelijk kenmerkt door diverse soorten bloemen, gras en riet.

Als je op zoek bent naar een verblijf aan het water, is Vinkeveen een echte aanrader. In dit artikel vertellen we je alles over dit schitterende dorp, wat je er allemaal kunt doen en de unieke Natuurhuisjes die je er vind.

De voordelen van een Natuurhuisje in Vinkeveen

Overnachten in een Natuurhuisje in Vinkeveen heeft vele voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld optimaal genieten van de watersport op de Vinkeveense Plassen. Of je nu met het bootje vanuit je accommodatie de omgeving wilt gaan verkennen of dat de kinderen lekker willen zwemmen, het maakt eigenlijk niet uit.

Daarbij bevinden de meeste huisjes zich op een eiland, en dat is ontzettend leuk. Rondom het verblijf geniet je van een fantastisch uitzicht, je hebt veel privacy en je bevindt je in een oase van rust. Doordat je vrijwel geen andere geluiden hoort, aan het water slaapt en bent omgeven door natuur kun je de geest makkelijker kalmeren. Het is namelijk bewezen dat water en groen een rustgevend effect heeft op onze geest.

Maar ook als je gewoon wilt relaxen op het terras is een verblijf in Vinkeveens huisje een goede keuze. Doordat de meeste huisjes zich aan het water bevinden valt er vanaf je terras al genoeg te zien. Het is namelijk ontzettend leuk om voorbij varende bootjes te bekijken. En ook nog eens gezellig! Want voor wie nog niet zo bekend is met boten en schippers, over het algemeen zwaait iedereen altijd naar elkaar.

Zelfs als je graag een grote stad zoals Amsterdam of Utrecht wilt bezoeken is overnachten in Vinkeveen mogelijk. Het dorp ligt namelijk tussen deze twee grote steden in. Als je bijvoorbeeld een week verblijft in de accommodatie kun je prima een dagje naar één van de omliggende steden toe.

Zo zie je maar dat zelfs dat als je overnacht op een eiland er genoeg te beleven valt. En dat is het grootste voordeel van Vinkeveen. De combinatie tussen water, natuur en recreatiemogelijkheden maken dit dorp geschikt voor iedere vakantieganger.

Natuurhuisje Vinkeveen
Natuurhuisje Vinkeveen

✔️ 2 personen

✔️ In de haven

✔️ Hottub

✔️ Beoordeling 5/5

✔️ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Vinkeveen - Natuurverslaving
Natuurhuisje Vinkeveen

✔️ 4 personen

✔️ Op een eiland

✔️ Hottub

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Vinkeveen
Natuurhuisje Vinkeveen

✔️ 2 personen

✔️ Aan het water

✔️ Sauna + jacuzzi

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Wat is er te doen in Vinkeveen?

Je hebt wellicht al door dat er voldoende watersport en recreatiemogelijkheden zijn rondom dit dorp. De Vinkeveense Plassen zijn hier dan ook dé echte eyecatcher. Maar door de centrale ligging valt er op korte afstand nog veel meer te beleven. Zowel cultureel als culinair zijn er genoeg mogelijkheden.

We hebben de leukste activiteiten alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Duiken in de Vinkeveense Plassen
 • Harbour Club in Vinkeveen
 • Het Spoorhuis in Vinkeveen
 • Het Waterliniemuseum in Vinkeveen
 • Kasteel de Haar (10 km van Vinkeveen)
 • Pathé Arena Amsterdam (20 minuten van Vinkeveen)
 • Piet Mondriaan theater in Vinkeveen
 • Schouwburg Amstelveen (20 minuten van Vinkeveen)
 • Suppen in Vinkeveen bij SupVibes of SUP SUP CLUB
 • Varen op de Vinkeveense Plassen
 • Wakeboarden bij Wakeboardschool Vinkeveen

Je kunt natuurlijk ook heerlijk wandelen en fietsen in en rondom Vinkeveen. Verderop in dit artikel zullen we je meer vertellen over de wandel- en fietsroutes en de prachtige natuurgebieden.

De prachtige Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen is een echt Hollands natuurgebied dat is aangelegd door de mens. Rond de 19e eeuw is men hier turf gaan steken met als resultaat sloten en eilanden. Hoewel je deze legakkers nog steeds terug ziet in de plassen, zijn de Vinkeveense Plassen zoals we ze nu kennen pas ontstaan in de jaren ’60.  Al het zand dat is weggezogen is gebruikt om de Bijlmer op te bouwen.

Het resultaat hiervan is kraakhelder water met twaalf zandeilanden, mooie vaarroutes en schitterende natuur.

Het gebied zelf is verdeeld in drie plassen: de Noordplas, de Zuidplas en de Kleine plas. Alle plassen en zandeilanden worden recreatief gebruikt. Het is mogelijk om hier een boot te huren voor één of meerdere dagen, je kunt genieten van een weekendje weg aan het water of de omliggende natuur op de fiets of te voet ontdekken.

Geniet van watersport in Vinkeveen

Als je een Natuurhuisje in Vinkeveen huurt kun je gegarandeerd genieten van het water en de watersport. Vanaf het eiland kunnen de kinderen lekker zwemmen, je kunt de hengels uitgooien of een stukje gaan suppen. Maar er is nog veel meer mogelijk. Daarom hebben we de leukste wateractiviteiten alvast voor je op een rijtje gezet.

Huur een boot of sloep op de Vinkeveense plassen

Indien er geen bootje bij de huur van je verblijf in zit kun je op genoeg plekken een bootje huren. Er zijn verschillende vaarroutes, onder andere langs de luxe huizen op de Baambrugse Zuwe of bijvoorbeeld richting Amsterdam. Zeker als de zon schijnt is het heerlijk om te varen over de Vinkeveense Plassen. Je ontdek de natuur op een hele andere manier. Daarbij is het lekker rustgevend om een dagje op (en in) het water door te brengen.

Tip: Op deze website kun je zien waar je allemaal een boot of sloep kunt huren.

Ontdek de bijzondere onderwaterwereld in de Vinkeveense plassen

Ben je gek op duiken? Dan is het hartstikke leuk om dit een keer in Vinkeveen te doen, Vinkeveen is namelijk één van de mooiste plekken om te duiken in Nederland. Rondom verschillende eilanden is het toegestaan om te duiken, deze gebieden zijn dan ook afgezet voor andere watersporters. Eenmaal onder water kom je langs een uitgebreid parcours met verschillende objecten. Het bekendste object hiervan is de bus.

Doordat het water hier zo ontzettend helder is kom je gegarandeerd snoeken, baarzen en witvis tegen.

Geniet van de omgeving op een sup

Ook is het mogelijk om te suppen in de omgeving. Suppen ziet er misschien makkelijk uit maar het vergt nogal wat balans en spierkracht. Máár, als je eenmaal stabiel staat is het ontzettend gaaf om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een rondje om het eiland suppen.

Tip: Bij de meeste huisjes ligt er een sup klaar, maar als dit niet het geval is kun je deze gemakkelijk huren in de omgeving. Boek hier alvast je sup.

Gooi een hengel uit op de Vinkeveense plassen

Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je op verschillende plekken vissen. Zo kun je bij een noordenwind het beste vissen op de Zuidplas en Kleine plas terwijl je bij een zuidwestenwind meer kans hebt om wat aan de haak te slaan in de Noordplas. Regelmatig wordt er baars, karper, snoek, snoekbaars, paling en witvis gevangen.

Maar ook vanuit je accommodatie kun je prima een hengel uitgooien. Doordat je op een eiland verblijft kun je rondom vissen, ongeacht het weer. Houdt er wel rekening mee dat je een visvergunning nodig hebt.

Huur een Natuurhuisje in Utrecht aan de Vinkeveense plassen
Natuurhuisje Vinkeveen

✔️ 7 personen

✔️ Aan het water

✔️ Kindvriendelijk

✔️ Beoordeling 5/5

✔️ Huisdieren

Bekijk huisje

Boek een verblijf aan de Vinkeveense plassen
Natuurhuisje Vinkeveen

✔️ 4 personen

✔️ Op een eiland

✔️ Knus en sfeervol

✔️ Beoordeling 5/5

✔️ Huisdieren

Bekijk huisje

Overnachten in Vinkeveen aan de Vinkeveense plassen
Natuurhuisje Vinkeveen

✔️ 2 personen

✔️ Op een eiland

✔️ Romantisch

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Maak kennis met de unieke natuur van Vinkeveen

In- en rondom Vinkeveen vind je verschillende natuurgebieden. Zo vindt je op diverse plekken kleine meander riviertjes waar je prachtig kunt varen of kanoën. In natuurgebied de Botshol en natuurgebied Waverhoek kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Natuurgebied Botshol is een echt Hollands laagveengebied. Dit gebied heeft een uniek karakter en een grote diversiteit aan flora en fauna. De smalle slootjes, rietlanden en moerasbossen zijn een waar vogelparadijs. De aalscholver en de lepelaar zijn vaste gasten in dit prachtige gebied. Door dit gebied kun je wandelen, kanoën en roeien. Daarbij is het ook mogelijk om deel te nemen aan verschillende excursies. Je gaat op pad met een gids die je alles vertelt over dit mooie natuurgebied.

Maar ook natuurgebied Waverhoek, dat grenst aan Botshol, is een echt vogelparadijs. Doordat je hier een ander soort natuur vindt, leven er ook andere vogels als in de Botshol. Je zal hier voornamelijk moeras-, water-, en rietvogels tegenkomen. Door de aangegeven wandelroute van 2,5 kilometer te volgen kom je langs alle uitkijkpunten. Vergeet vooral niet je fotocamera mee te nemen!

Ga lekker wandelen in Vinkeveen en rondom de Vinkeveense Plassen

Dat je rondom Vinkeveen lekker kunt wandelen is één ding dat zeker is. De combinatie van natuur en water zijn zeer rustgevend. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door één van de eerder genoemde natuurgebieden. Maar ook de omliggende steden en dorpen bieden een unieke selectie aan mooie wandelroutes.

Als je op zoek bent naar een culturele wandeling is het Bellopad een echte aanrader. Deze route is 19 kilometer en loopt deels over de oude spoorbaan. Het andere gedeelte van deze leuke wandeling loopt door de polder en de natuur.

De Waver-Winkelroute loopt dwars door natuurgebied de Botshol en langs de Vinkeveense Plassen. Onderweg kom je langs uitgestrekte graslanden, monumentale gebouwen en oude boerderijen. Met een lengte van 8,2 kilometer is deze route voor de meeste mensen geschikt.

Ben je op zoek naar een uitdaging? Dan is de wandelroute van 18 kilometer door stiltegebied De Ronde Hoep een echte aanrader. Het stiltegebied bestaat voornamelijk uit grasland, verlaten veengebied, rietland en moerasbos. De afwisseling in deze landschappen is prachtig om te zien.

Tip: Bekijk hier alle wandelroutes in Vinkeveen

Maak een mooie fietstocht om de Vinkeveense Plassen

Ook voor fietsen kun je prima terecht in Vinkeveen. Door de bovengenoemde natuurgebieden lopen diverse fietsroutes die variëren van kort tot lang. Het is natuurlijk ook mogelijk om de omliggende steden en natuurgebieden te ontdekken op de fiets. Steden als Abcoude, Loosdrecht en Loenen aan de Vecht zijn ontzettend leuk om te ontdekken.

Zo kun je bijvoorbeeld een leuke fietstocht naar de Loosdrechtse plassen maken. Deze bekende vechtplas heeft een bijzondere variatie aan natuur. In dit natuurgebied vind je moerasbos, rietoevers en ruigte. Langs en in het water leven er diverse soorten waterplanten, vogels en amfibieën.

In Loenen aan de Vecht fiets je langs akkers, weilanden en boomgaarden. De combinatie tussen natuur en historie maken deze route uniek. Na het eerste gedeelte van je fietstocht kun je heerlijk neerstrijken in een restaurant om wat lekkers te eten in het historische centrum. Daarna kun je weer door de rustgevende natuur terugfietsen naar je verblijf in Vinkeveen.

Maar er zijn ook drie verschillende Ronde Venen routes. Al deze routes lopen langs de Vinkeveense plassen en hebben een afstand van 24 tot 27 kilometer. De ene route brengt je langs het pittoreske Baambrugge terwijl de andere route je langs de Amstel voert. Er is in ieder geval één ding dat deze fietsroutes gemeen hebben, en dat is mooie natuur waar je langskomt.

Tip: Bekijk hier alle fietsroutes in Vinkeveen

Natuurgebied Botshol in Vinkeveen
Natuurgebied Botshol

Geniet van een heerlijke maaltijd in Vinkeveen in een restaurant aan het water

Doordat je rondom Vinkeveen veel water vindt kom je overal leuke restaurants aan het water tegen. Met de Harbour Club zijn we allemaal wel bekend, je kunt hier namelijk ontzettend lekker tafelen. Maar ook in de kleine restaurants aan het water zoals restaurant de Viersprong en Bistro de Zuwe kun je heerlijk eten.

In totaal liggen er 19 restaurants aan het water op de Vinkeveense plassen. Je hebt dus genoeg keuze!

Als er een boot bij het verblijf ligt of als je een boot hebt gehuurd kun je varend naar deze leuke restaurants toe. Leg de boot aan de aanlegsteiger, ga lekker in de zon op het terras zitten en bestel een goed glas wijn of een koud biertje. Terwijl je op je eten wacht geniet je van het uitzicht, de zon en de gezelligheid.

Nadat je heerlijk hebt gegeten is het weer tijd om in het bootje te stappen. Terwijl de zon onder gaat varen jullie langzaamaan weer naar het verblijf. Na een lange dag in de buitenlucht en een heerlijke maaltijd ploffen jullie lekker op de bank of op de loungeset. Jullie genieten nog even na van de mooie dag. De zon gaat onder, en het is tijd om lekker naar bed te gaan.

Kom ontspannen in een Natuurhuisje in Vinkeveen

Ben je klaar om te ontspannen in een Natuurhuisje in Vinkeveen? Genieten aan het water, lekker zwemmen of de natuur met een bootje of kano ontdekken. De natuur in Vinkeveen is nooit ver weg!

De huisjes die je vind op de eilanden zijn allemaal luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Sommige huisjes hebben een sauna en jacuzzi, andere zijn voorzien van een openhaard voor de gezellig. In de avond kun je genieten van de zonsondergang om vervolgens de volgende ochtend rustig wakker te worden van fluitende vogels.

Of je nu met twee, drie of meer mensen op vakantie gaat, Vinkeveen heeft voor iedere vakantieganger een geschikt huisje!

Ja, ik wil ontspannen in een

Natuurhuisje in Vinkeveen!

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *