Natuurhuisje op de Veluwe huren – een uniek natuurgebied

Wil je van een heerlijke vakantie in eigen land genieten? En ben je dol op een prachtige natuur en serene rust? Dan zit je in de Veluwe sowieso goed. Dit natuurgebied is prachtig en zorgt gegarandeerd voor een fijn verblijf. Door een Natuurhuisje op de Veluwe te huren heb je gegarandeerd een ontspannen vakantie.

Om optimaal van de Veluwe te genieten, is een huisje in de natuur een ware aanrader. In zo’n huisje geniet je van ultieme rust, van de gewenste privacy en van een unieke omgeving. Hoe heerlijk is het om ’s ochtends wakker te worden en uit te kijken over de Veluwe? Het is mogelijk in één van de vele fraaie Natuurhuisjes in de Veluwe.

Ben je benieuwd wat de Veluwe allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Waar ligt de Veluwe?

De Veluwe is een gebied dat zich uitstrekt over een groot gedeelte van de provincie Gelderland. Daarbij is het goed om te weten dat dit gebied officieel uit twee nationale parken bestaat:

 • Het Nationale Park De Hoge Veluwe: dit park ligt ten noorden van de stad Arnhem. Dit natuurgebied omslaat zo’n 55 vierkante meter.
 • Nationaal Park Veluwezoom: dit park ligt ten noordoosten van de stad Arnhem. Met een oppervlakte van 50 vierkante meter is het net iets kleiner dan het Nationale Park De Hoge Veluwe.

De Veluwe zelf omslaat maar liefst 1000 vierkante meter aan gebied. Het totale gebied bestaat namelijk niet alleen uit de twee nationale parken, maar ook uit tal van andere natuurgebieden. In de Veluwe liggen ook allerlei steden, zoals Beekbergen, Ermelo, Hoenderloo en Elspeet.

Natuurhuisje Ede
Natuurhuisje Ede

✔️ 2 personen

✔️ Vrij uitzicht

✔️ Op de Veluwe

✔️ Beoordeling 5/5

❌  Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Veluwe - Otterlo
Natuurhuisje Otterlo

✔️ 4 personen

✔️ In het bos

✔️ Op de Veluwe

✔️ Beoordeling 5/5

❌  Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Veluwe - Tonden
Natuurhuisje Tonden

✔️ 8 personen

✔️Jacuzzi

✔️ Op de Veluwe

✔️ Beoordeling 5/5

❌  Huisdieren

Bekijk huisje

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden in ons land. Het is ten slotte niet voor niets dat dit natuurgebied de bijnaam ‘De groene schatkamer van Nederland’ draagt. Daarbij vind je ook verschillende Natuurhuisjes in de Veluwe die zich midden in dit gebied bevinden.

In dit uitgestrekte natuurgebied – ruim 55 vierkante kilometer – vind je tal van natuurgebieden. Het park beslaat onder meer grasvlakten, zandverstuivingen en heidevelden. Uiteraard staat het Nationaal Park De Hoge Veluwe ook bekend vanwege de prachtige bossen.

Niet alleen de natuur is indrukwekkend, maar ook de dieren. In dit nationale park kun je wilde zwijnen, moeflons en herten tegenkomen. Moeflons zijn kleine wilde schapen met een prachtige en unieke huid. Deze schaapsoort heeft namelijk geen wol, maar haar.

Als je het Nationaal Park De Hoge Veluwe volledig wilt ontdekken, is het aan te raden om de fiets te pakken. Je kunt je eigen fiets meenemen, maar je kunt ook één van de witte fietsen pakken. Over vijf plekken verspreidt staan maar liefst 1800 van deze fietsen. Je vindt de fietsen bij het museum, bij het bezoekerscentrum en bij de 3 ingangen.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het Nationaal Park De Hoge Veluwe? Of wil je meer weten over de huidige flora en fauna binnen dit Nationale Park? In het bezoekerscentrum vind je alle informatie over dit unieke park. Bij dit bezoekerscentrum kun je ook terecht voor een lekker hapje en drankje.

Als je de Veluwe in optima forma wilt ontdekken, moet je in het Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn. Dit park is prachtig, is in ons land uniek en heeft een buitengewone flora en fauna.

Unieke natuur op de Veluwe

De Veluwe is niet zonder reden één van de populairste natuurgebieden in ons land. Enerzijds is dit te danken aan de wilde dieren, maar anderzijds ook aan de prachtige landschappen. Het meest unieke hierbij is wellicht dat er sprake is van talloze soorten landschappen.

Op de Veluwe vind je bijvoorbeeld uitgestrekte heidevelden. Heerlijk om in de vroege ochtend door de heide heen te lopen, te genieten van de zonsopkomst en te genieten van de wilde dieren om je heen.

Een ander kenmerk van de Veluwe zijn de prachtige bossen. Deze bossen kun je niet vergelijken met andere bossen in ons land. Nee, de bossen in de Veluwe zijn veel rijker aan bomen, veel fraaier en veel levendiger. Uiteraard valt over smaak niet te twisten, maar deze bossen vallen bij veel mensen in de smaak.

Verder vind je op de Veluwe ook nog uitgestrekte zandvlaktes, riviertjes en grasvlakten. Elk natuurgebied in de Veluwe is op zijn eigen manier uniek; je valt hierdoor eigenlijk van verrassing in verrassing.

Mooie wandelingen op de Veluwe

Ben je van plan om een paar dagen naar de Veluwe toe te gaan? Probeer je verblijf in en rondom dit gebied zo lang mogelijk te maken. Er is in dit gebied namelijk zoveel te zien, te doen en te beleven. Door een Natuurhuisje op de Veluwe te huren kun je verschillende wandelingen maken in dit fantastische gebied.

Mogelijk denk je hierbij direct aan de prachtige natuurgebieden en landschappen. Logisch, maar de Veluwe heeft nog meer te bieden. Wat te denken van de wilde dieren die hier leven? En wat te denken van de gezellige steden en dorpjes in dit gebied?

Als je optimaal van de Veluwe wilt genieten, is het aan te raden om fraaie wandelingen te maken. Enkele van de  leukste wandelingen zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Kootwijkerzand

Kootwijkerzand is de grootste zandverstuiving van Europa en is een lust voor het oog. Over deze zandverstuiving kun je twee routes maken; één van 3 kilometer lang en één van 16 kilometer lang. Beide routes staan goed aangegeven en zijn volledig door Staatsbosbeheer uitgezet.

Leuvenumse Bossen

Vlakbij Ermelo geniet je van een prachtige variatie van bomen. De Leuvenumse Bossen staan bekend vanwege de dennenbossen, de loofbossen en de uitgestrekte heidevelden. Door dit bos heen kun je een prachtige wandeling van 5 kilometer maken. De start is vanaf de parkeerplaats bij de Poolseweg in Ermelo.

Veluwezoom-Posbank

Mocht je een ware natuurliefhebber zijn, is het aan te raden om de wandelroute Veluwezoom-Posbank te maken. Deze wandeling is 5,4 kilometer lang en gaat door de meest fraaie natuurgebieden. Mogelijk wist je het al, maar de Posbank is bovendien één van de hoogste punten in ons land. Vanaf dit punt heb je een fraai uitzicht over een (groot) gedeelte van de Veluwe.

Mariëndaal

In deze regio vind je niet alleen prachtige natuurgebieden, maar ook fraaie landgoederen. Met de wandelroute Mariëndaal kom je langs de meest fraaie landgoederen in dit gebied. De route is 3 kilometer lang en geeft je weer een hele andere indruk van de Veluwe.

Wekeromse Zand

Het Wekeromse Zand is één van de mooiste gebieden van de Veluwe. Dit gebied bestaat namelijk uit een combinatie van stuifzand- en heidevlakten. Over deze vlakten kun je een wandeling van wel 7,5 kilometer maken. De kans dat je in dit gebied één van de 65 wilde moeflons tegenkomt, is vrij groot. Let er wel op dat deze wandelroute niet toegankelijk is voor honden.

Tip: Bekijk hier alle wandelroutes op de Veluwe

Wandelen op de Veluwe
Wandelen op de Veluwe is in elk seizoen uniek

Leuke fietsroutes op de Veluwe

Trek je er graag met je fiets op uit? Dan doe je er verstandig aan om je fietsen op je fietsendrager vast te zetten en naar de Veluwe toe te rijden. Door dit natuurgebied maak je namelijk sensationele fietstochten. Fietstochten die de rest van je leven bij zullen blijven. Door een Natuurhuisje op de Veluwe te huren kun je meerdere fietstochten maken om dit prachtige gebied te ontdekken.

Waar dit aan te danken is? Aan de fraaie natuur, maar ook aan de mooie fietspaden. Zelfs vrij eenvoudige fietspaden door de bossen zijn in de Veluwe onwijs fraai te noemen.

Leuk detail: je hoeft niet per sé je eigen fiets mee te nemen naar de Veluwe. In het park zijn namelijk 1800 witte fietsen te vinden. Op deze fietsen kun je op een leuke manier het gehele park ontdekken.

Fietsroute rondom het Veluwemeer

Als je voor deze route kiest, fiets je rond het gehele Veluwemeer. Je geniet hierbij van fraaie uitzichten en van diverse landschappen. Deze route duurt maar liefst 47 kilometer, dus enigszins getrainde beentjes zijn wel wenselijk.

Fietsroute door De Heide

De Route door de Heide is een route van iets minder dan 47 kilometer lang. Tijdens deze route kom je door vier verschillende heidegebieden heen. Ook kom je nog een klein stukje door het bos heen. De officiële start van deze fietsroute is in Nunspeet, maar je kunt uiteraard zelf voor een ander beginpunt kiezen.

Fietsroute Veluwezoom

Deze route is ongeveer 30 kilometer en is mogelijk één van de mooiste van de gehele regio. Tijdens deze route fiets je namelijk door het Nationaal Park Veluwezoom heen. Zoals we eerder al in dit artikel stelden, is dit één van de mooiste gebieden van heel Nederland.

Fietsroute langs de Posbank

Wil je de Posbank eens met eigen ogen aanschouwen? Dan is de uitgezette route langs de Posbank een ware aanrader. Deze route is 49 kilometer en start in Giesbeek. Tijdens de route kom je langs prachtige natuurgebieden, maar ook langs twee fraaie kastelen.

In de Veluwe kun je uiteraard zelf ook je eigen fietsroutes uitzetten. Door de grote hoeveelheid fietspaden kun je de route volledig maken zoals je zelf maar wilt.

Tip: Bekijk hier alle fietsroutes op de Veluwe

Wild spotten op de Veluwe

Voor het spotten van wilde dieren hoef je niet naar Zuid-Afrika toe. Ook op de Veluwe kun je namelijk allerlei wilde dieren in het echt tegenkomen. Het gaat hierbij onder meer om de eerder genoemde moeflons, herten en wilde zwijnen.

Wist je dat er zelfs een heuse Big Five van de Veluwe bestaat? Deze Big Five bestaat uit de volgende vijf wilde dieren:

 • Schotse hooglander
 • Edelhert
 • Wild zwijn
 • Vos
 • Ree

De kans dat je deze vijf dieren tegenkomt als je verblijft in een Natuurhuisje op de Veluwe, is niet heel groot. Zeker de vos is behoorlijk schuw, waardoor de kans klein is dat je deze tegenkomt. Wil je er wel alles aan doen om deze wilde dieren te spotten? Zorg er dan voor dat je ’s ochtends vroeg een fiets- of wandeltocht door de Veluwe heen maakt. Juist in de vroege uurtjes op de dag zijn de meeste wilde dieren vrij actief.

Overigens zijn er ook experts die aangeven dat er een Big Seven bestaat op de Veluwe. Het gaat hierbij om de bovenstaande dieren plus de moeflons en de das. Al met al is het erg leuk om wilde dieren te spotten op de Veluwe. Je verbaast je ongetwijfeld al snel over de rijke flora van fauna van de Veluwe.

Als je overnacht in een Natuurhuisje op de Veluwe kan het zomaar zijn dat deze dieren door de achtertuin lopen!

Moeslon op de Veluwe
Spot jij de Moeflons vanuit je Natuurhuisje op de Veluwe?

Veluwse Bron

Dat de Veluwe veel te bieden heeft, mag inmiddels duidelijk zijn. Zo heb je al kunnen lezen dat de natuur prachtig is en dat je veel wilde dieren kunt spotten. Je weet nu ook al precies wat de mooiste fiets- en wandelroutes zijn.

Wil je echter vooral naar de Veluwe toe gaan om tot rust te komen? Dan is een bezoekje aan de Veluwse Bron aan te raden. Dit is een wellnesscentrum tussen Apeldoorn en Zwolle in. Om meerdere redenen is dit wellicht het mooiste wellnesscentrum van ons land:

 • Bijzonder groot. Het wellnesscentrum de Veluwse Bron is bijzonder groot. Je vindt in dit centrum tal van faciliteiten, waarin je heerlijk tot rust kunt komen.
 • Gelegen op een groot landgoed. De ligging van de Veluwse Bron is ook magnifiek te noemen. Dit wellnesscentrum is namelijk op een groot landgoed gelegen; in de tuinen van dit landgoed kom je al snel heerlijk tot rust.
 • Divers aanbod van sauna’s. In de tuin van het landgoed vind je allerlei houten huisjes. In ieder soort huisje kun je een andere sauna vinden. Je hebt hierdoor de keuze uit allerlei soorten sauna’s.
 • Voor iedereen geschikt. Ben je een ervaren sauna-ganger? Dan weet je ongetwijfeld wat de regeltjes zijn. Als je nog niet zo ervaren bent, zit je in de Veluwse Bron ook goed. In dit wellnesscentrum geniet je van de nodige privacy, waardoor dit centrum ook geschikt is voor mensen die voor de eerste keer naar de sauna gaan.
 • Aan een groot meer gelegen. Tot slot is het ook een groot voordeel dat de Veluwse Bron aan een groot meer gelegen is. Aan dit meer kun je op een ligbedje plaatsnemen of in één van de hangmatten. Ongeacht waar je voor kiest, is de kans heel groot dat je volledig tot rust komt. Heerlijk!

Overnachten op de Veluwe

De Veluwe is voor veel mensen het mooiste natuurgebied van ons land. Niet alleen de natuur is indrukwekkend, maar ook de overige ‘onderdelen’. Zo vind je in dit gebied allerlei leuke steden en dorpjes.

Wat ook een groot voordeel is, is dat je uit veel accommodaties kunt kiezen. Als je een verblijf in de Veluwe wilt boeken, heb je dus meer dan voldoende keuze. Wat de beste keuze voor jou is, hangt volledig van je voorkeuren af. En van je budget uiteraard. Hieronder laten wij je kennismaken met de leukste accommodaties op de Veluwe.

Glamping op de Veluwe

Ben je gek op het buitenleven én op een beetje luxe? Dan is een glamping op de Veluwe een perfecte optie voor je. Dit kun je zien als een vrij luxe camping, waarbij je in bijvoorbeeld stevige tenten slaapt. Deze tenten zijn echter voorzien van een gezellige inrichting, inclusief comfortabele bedden. Je geniet hierdoor van de nodige luxe, maar óók van het natuurleven.

In dit gebied vind je meerdere glampings. Je kunt onder meer voor een gezellige overnachting terecht in Nunspeet, in Arnhem en in Otterlo. Al deze glampings zijn overigens op hun eigen manier uniek en origineel. Sowieso is het erg origineel om op een glamping te verblijven!

Bed en Breakfast op de Veluwe

Wil je in de Veluwe even terug naar de basics toe gaan? En vind je het ook leuk om contact te hebben met de lokale mensen? Dan is een verblijf in één van de vele Bed en Breakfasts aan te raden. In een dergelijke accommodatie hoef je niet op al te veel luxe te rekenen, maar wel op een super gezellig verblijf.

Belangrijk voordeel hierbij is dat je uit veel soorten bed en breakfasts kunt kiezen. Je kunt het zo luxe maken als je zelf maar wilt, terwijl je ook bewust voor een vrij basic B & B kunt kiezen. Het aanbod van B & B’s in de Veluwe is in ieder geval erg divers!

Natuurhuisje op de Veluwe voor een onvergetelijke vakantie

Wil je écht genieten van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft? Dan is een verblijf in een Natuurhuisje op de Veluwe toch wel aan te raden. Je kunt een dergelijke vakantiehuisje zien als een gezellig huisje dat midden in de natuur gelegen is.

Zodra je een voet uit de deur van het huisje zet, sta je bijvoorbeeld in een bos. Of je staat op een heidevlakte of op één van de zandvlakten in de Veluwe. Het huisje bevindt zich echt in de natuur, waardoor je van een ultiem verblijf verzekerd bent.

Bijkomend voordeel: de huisjes in de Veluwe staan veelal op rustige plekken. Dit betekent dat je volledig tot je rust komt tijdens je verblijf in zo’n vakantiehuisje. Ook hierbij geldt weer dat je uit meer dan voldoende soorten vakantiehuisjes kunt kiezen.

Natuurhuisje Velp
Natuurhuisje Velp

✔️ 2 personen

✔️Aan het bos

✔️ Op de Veluwe

✔️ Beoordeling 5/5

❌  Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Lieren
Natuurhuisje Lieren

✔️ 4 personen

✔️ Vrijstaand

✔️ Op de Veluwe

✔️ Beoordeling 5/5

❌  Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Eerbeek
Natuurhuisje Eerbeek

✔️ 4 personen

✔️ Modern en luxe

✔️ Op de Veluwe

✔️ Beoordeling 5/5

✔️  Huisdieren

Bekijk huisje

Weekend naar de Veluwe

Voor een heerlijk weekendje weg hoef je niet de landsgrenzen te verlaten. Nee, je kunt in een weekendje ook prima het prachtige gebied de Veluwe ontdekken. Dit gebied heeft het nodige te bieden:

 • Je geniet van de meest fraaie natuurgebieden. In dit gebied kom je allerlei soorten natuurgebieden tegen. Ongeacht welke voorkeuren je hebt met betrekking tot de natuur, geniet je van deze fraaie omgeving.
 • Je kunt wilde dieren spotten. Hoe vaak zie je nou een edelhert, een vos of een zwijn in de vrije natuur rondlopen? Als je een weekend in de Veluwe verblijft, is de kans groot dat je deze dieren tegenkomt.
 • Je kunt prachtig fietsen en wandelen. Tijdens een weekendje weg is het heerlijk om even tot rust te komen. Dit kun je doen door alleen maar te relaxen of door een fraaie fiets- of wandelroute af te leggen. In dit natuurgebied heb je in ieder geval uit voldoende fiets- en wandelroutes de keuze.
 • In de Veluwe vind je leuke steden en dorpjes. Dat de Veluwe uit alleen maar natuurgebieden bestaat, is niet waar. In deze natuurgebieden vind je namelijk ook allerlei leuke steden en dorpjes. Plekken waar je heerlijk tot rust kunt komen, kunt genieten van de unieke geschiedenis en lekker kunt eten en drinken.

Al met al is er veel te zien, te doen en te beleven in de Veluwe. Mede daarom raden wij je aan om niet voor slechts één nachtje naar de Veluwe toe te gaan. Als je minimaal een weekendje naar de Veluwe toe gaat, geniet je nóg meer van dit fraaie natuurgebied. Idealiter ga je overigens een week naar dit gebied toe. Het gebied is dusdanig groot en uniek dat je je hier absoluut een week kunt vermaken.

Waarom een Natuurhuisje de beste keuze is

Wil je graag een verblijf op de Veluwe boeken? Kijk dan zeker naar een Natuurhuisje! Om meerdere redenen is een Natuurhuisje in de Veluwe de beste optie:

 • Je geniet optimaal van de aanwezige natuur. Zoals de benaming al doet vermoeden, liggen dergelijke huisjes in de natuur. Je geniet hierdoor optimaal van de aanwezige natuur. En, zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is de natuur in dit gebied buitengewoon.
 • Een Natuurhuisje is betaalbaar. De meeste Natuurhuisjes op de Veluwe zijn knus en niet overdreven luxe. Een belangrijk voordeel hiervan is dat een dergelijk huisje erg betaalbaar is. Zelfs als je met een klein budget op vakantie wilt gaan, is dat mogelijk dankzij deze huisjes in de natuur.
 • Je kunt uit verscillende Natuurhuisjes kiezen. Met hoeveel mensen wil je naar de Veluwe toe gaan? En welke eisen stel je aan het vakantiehuisje? Als je het antwoord op deze vragen hebt, kun je gericht op zoek gaan naar het beste verblijf. Feit is gelukkig dat je uit heel veel Natuurhuisjes kunt kiezen.
 • Je komt volledig tot rust. In de Natuurhuisjes op de Veluwe kom je volledig tot rust. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de ligging; in de natuur en ver weg van het drukke leven. Zeker als je normaal gesproken in de Randstad woont, kom je in de Veluwe echt volledig tot rust. Bijkomend voordeel is dat je in en rondom de Natuurhuisjes ook nog van de nodige privacy verzekerd bent.

Ja, ik wil ontspannen in een

Natuurhuisje op de Veluwe!

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *