Natuurhuisje in Drenthe huren – mooi wandelen en fietsen

Ben je toe aan een paar dagen natuur, rust en ruimte? Dan is het huren van een Natuurhuisje in Drenthe de perfecte oplossing! Juist doordat Drenthe zoveel natuur heeft kom je tot rust.

Door je een paar dagen onder te dompelen in een omgeving omringd door natuur kun je weer even helemaal opladen.

Onderneem activiteiten die de ultieme ontspanning bieden. Maak bijvoorbeeld een wandeling, een fietstocht door het groen of een avontuurlijke tocht met de mountainbike. Op deze manier kun je de prachtige natuur rondom jouw verblijf in Drenthe verkennen.

Een goede nachtrust is gegarandeerd in de Drentse natuur. Doordat de nachten donker en muisstil zijn wordt je in de ochtend uitgerust wakker van de eerste zonnestralen. Na een heerlijk ontbijt loop je naar buiten zo de natuur in. Start de dag met een vroege ochtendwandeling of drink een lekker kopje koffie op het terras.

Als je op zoek bent naar een pure natuurbeleving is er geen betere plek als Drenthe.

Ben je benieuwd wat Drenthe allemaal te bieden heeft? Lees dan gauw verder!

Waarom is een Natuurhuisje in Drenthe huren een goed idee?

Alle verplichtingen, drukte en hectiek van het dagelijkse leven zorgen ervoor dat we minder tijd voor onszelf nemen. Dit nog even doen, dat nog even doen en voordat je het weet is er weer een week voorbij.

De huidige maatschappij is vrij druk, hectisch en stressvol. Veel mensen leggen zichzelf druk op of krijgen druk opgelegd, bijvoorbeeld op de werkvloer. Komt dit bij jou bekend voor? Dan is het onwijs belangrijk om regelmatig een stap terug te doen en tijd voor jezelf te nemen.

Dit doe je bijvoorbeeld door een nachtje weg te gaan, door een weekendje weg te gaan of door van een lekkere vakantie in eigen land te genieten. Het huren van een Natuurhuisje in Drenthe zorgt ervoor dat je weer even tot jezelf kunt komen.

Drenthe is een prachtige provincie gelegen in het noordoosten van Nederland. Het is één van de weinige provincies die het landelijke karakter behouden heeft.

Als er een provincie is waar je je zorgeloos kunt terugtrekken in de natuur, is het wel Drenthe. Naast adembenemende natuur kent Drenthe ook een rijke geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan de unieke hunebedden die het Drentse landschap sieren.

Je vindt er diverse natuurgebieden en boswachterijen. Er zijn drie nationale parken: Drents-Friese Wold, Dwingelderveld en Drentsche Aa. Uniek aan Drenthe zijn de prachtige zand- en veengebieden.

Natuurhuisje Norg
Natuurhuisje Norg

✔️ 2 personen

✔️ In het bos

✔️ Rustige omgeving

✔️ Sauna + hottub

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Odoornerveen
Natuurhuisje Odoornerveen

✔️ 2 personen

✔️ Aan het water

✔️ Unieke ligging

✔️ Natuurzwemmen

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Wapserveen
Natuurhuisje Wapserveen

✔️ 6 personen

✔️ Vrij uitzicht

✔️ Natura 2000 gebied

✔️ Sauna + hottub

✔️ Beoordeling 5/5

✔️ Huisdieren

Bekijk huisje

Wat is er te doen in Drenthe?

Is het zo dat je in Drenthe alleen maar tot rust kunt komen? Nee, dat is zeker niet het geval. Als je liever onder de mensen komt, heb je hier in Drenthe voldoende mogelijkheden voor.

In deze regio vind je namelijk ook meerdere leuke steden. Het meest bekende voorbeeld hiervan is Assen, maar ook andere steden in Drenthe zijn erg leuk. En verrassend wat ons betreft. Zeker als je nog nooit in Drenthe bent geweest, ga je je verwonderen over deze prachtige regio.

Je kunt echter ook een bezoekje brengen aan een van de leuke kleine steden. In deze steden geniet je echt van de authentieke en gezellige leefstijl. Een leefstijl die in bijvoorbeeld de Randstad weinig tot niet te vinden is.

Niet alleen de steden zijn leuk, maar ook de mooie natuur in Drenthe. Je kunt eindeloze wandelingen door de natuurgebieden maken, waarbij je niet al te veel mensen tegenkomt. Heerlijk om even tot rust te komen en om je koppie volledig leeg te maken.

Juist doordat deze provincie relatief dunbevolkt is, is er meer dan voldoende ruimte voor de natuur. Dit betekent dat je prachtige wandel- en fietstochten kunt maken. Heerlijk!

Verder geniet je in deze provincie van een gezellige en authentieke leefstijl. Het is soms net alsof je even terug de tijd in geslingerd wordt, waardoor je het gevoel hebt dat je echt op vakantie bent. In Drenthe kan je in ieder geval op meerdere manieren genieten van deze leefstijl.

Huur een Natuurhuisje in Drenthe en bezoek Ruinen.
Ruinen – een bijzonder natuurgebied in Drenthe

Waar staat Drenthe om bekend?

Drenthe staat voornamelijk bekend om de Hunebedden, afwisselende landschappen en Nationale Parken. Ook de stad Assen geeft Drenthe veel naambekendheid, hier worden jaarlijks de TT-races gehouden. Maar ook verschillende musea, leuke winkels en gezellige restaurants vind je hier.

Toch zullen de meeste mensen aan natuur en natuurgebieden denken als je het over Drenthe hebt. En dat is eigenlijk niet zo gek. Omdat deze provincie dunbevolkt is, beschikt Drenthe over schitterende gebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Verderop vertellen we je hier meer over.

Maar ook de Natuurhuisjes die je in Drenthe vind zijn ontzettend mooi en divers. Juist doordat deze provincie zoveel natuur en afwisselende landschappen heeft staan er overal prachtige accommodaties waar je heerlijk kunt verblijven.

Daarbij vind je bij elk huisje wel een natuurgebied of wandelroute om de hoek. Het is dan ook niet zo gek dat in Drenthe de meeste huisjes worden geboekt voor een ontspannen vakantie.

Ontdek de magische Hunebedden vanuit je Natuurhuisje in Drenthe.
Hunebed in Drenthe – een wandeling langs de hunebedden is ontzettend tof

Bezienswaardigheden in Drenthe die je niet mag missen

Als je naar Drenthe op vakantie toe gaat, kan je uit veel soorten bezienswaardigheden kiezen. Van binnen tot buiten en van jong tot oud. Als je overnacht in een Natuurhuisje in Drenthe heb je gegarandeerd een ontspannen vakantie met veel natuur en leuke bezienswaardigheden. En dat is precies waar een vakantie voor bedoeld is.

De leukste bezienswaardigheid in deze provincie hebben we voor je op een rijtje gezet.

Hunebedden

Er is in ons land maar één provincie waarin je de unieke hunebedden aantreft: Drenthe. Hoe deze hunebedden ooit gebouwd zijn, is tot op de dag van vandaag niet helemaal zeker. Net zoals dat we niet zeker weten waarom de hunebedden in het verleden gebouwd zijn.

Het is in ieder geval erg leuk om naar de hunebedden te kijken. Mocht je hier meer over willen weten, dan kan je dit samen met een gids doen. Je kunt ook het hunebedden museum in Borger bezoeken.

Boek een huisje in de buurt van hunebedden en wie weet kun jij er wel achter komen hoe ze gebouwd zijn.

Assen

In Drenthe is eigenlijk één grote stad te vinden; Assen. Dit is de hoofdstad van de provincie en is het kloppende hart. Voor toeristen is dit ook een bijzonder leuke stad. Deze stad is niet alleen uniek, maar is ook niet met een andere Nederlandse stad te vergelijken en herbergt meerdere leuke bezienswaardigheden.

Wij adviseren je om lekker door het centrum heen te lopen. Neem bijvoorbeeld plaats op een van de gezellige terrassen, geniet van de fraaie bouwwerken en stap je favoriete winkel(s) in. Assen heeft opvallend veel te bieden!

Kamp Westerbork

Dit is misschien niet de leukste bezienswaardigheid, maar het is wel de meest indrukwekkende. Als je met bijvoorbeeld je kinderen naar Drenthe toe gaat, is het voor je kids erg leerzaam om naar Kamp Westerbork toe te gaan.  

De voordelen van een Natuurhuisje in Drenthe

Wat doe jij het liefste in je vrije tijd? Zoek je graag de drukte op? Of ga je liever naar plekken toe waar je volledig tot rust kunt komen? Als je voorkeur uitgaat naar de rustgevende gebieden, is Drenthe dé provincie om op vakantie te gaan in eigen land. Dit is met recht één van de rustigste regio’s van heel ons land.

Doordat er natuur is in Drenthe vind je er ook ontzettend veel leuke accommodaties. Sommige huisjes liggen midden in het bos, andere huisjes bevinden zich langs het water. Er is voor elke wens wel een huisje te vinden. En juist dat maakt overnachten in Drenthe zo leuk.

Wil je een Natuurhuisje in Drenthe met de hond bezoeken? Ook dat is geen probleem. Veel huisjes accepteren huisdieren.

Vanuit je vakantiehuisje kun je de omgeving gaan verkennen, Drenthe staat garant voor bijzondere wandelingen en prachtige monumenten. Neem je wandelschoenen mee en maak een lange wandeling met de hond door Nationaal Park de Drentsche Aa of één van de andere natuurgebieden.

Natuurhuisje Schoonloo
Natuurhuisje Schoonloo

✔️ 4 personen

✔️ Vrijstaand

✔️ Unieke ligging

✔️ In Nationaal Park

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Koekangerveld
Natuurhuisje Koekangerveld

✔️ 4 personen

✔️ In het bos

✔️ Vrijstaand

✔️ Luxe en modern

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Steenbergen
Natuurhuisje Steenbergen

✔️ 6 personen

✔️ In het bos

✔️ Modern

✔️ Sauna

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Unieke Natura 2000 gebieden in Drenthe

Een Natura 2000 gebied is een gebied dat valt binnen het Europese netwerk van beschermde natuurgebieden. De gebieden die gekenmerkt zijn als Natura 2000, beschikken over plant- en diersoorten die bedreigd worden.

Drenthe beschikt over maar liefst 14 Natura 2000 gebieden. Dwingelderveld en Drentsche Aa zijn hiervan de meest bekende. Maar ook het Mantingerbos, Drents-Friese Wold en Witterveld bevinden zich in deze provincie.

De diversiteit in flora en fauna in deze gebieden is ontzettend mooi om te zien. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. Daardoor maakt het eigenlijk niet uit wanneer je een overnachten boekt.

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, in de lente staan de heide’s in bloei. En met maar liefst 14 van deze gebieden in Drenthe ligt er gegarandeerd een huisje in de buurt van één van deze unieke schitterende natuurgebieden.

Ongeacht waar je een Natuurhuisje in Drenthe huurt, de natuur is nooit ver weg.

Wandelen in Mantingerveld vanuit je huisje,
Mantingerveld

Wandelen in Drenthe om op te laden

Drenthe is het perfecte startpunt voor een bijzondere wandeling! De vele natuurgebieden en ongerepte natuur staan garant voor een prachtige en bijzondere ontdekking. Rondom het Natuurhuisje in Drenthe dat je huurt liggen er talloze wandelroutes om deze provincie te ontdekken.

Al wandelend kun je hier lekker uitwaaien en je gedachten verzetten. Doordat je in een verblijf in Drenthe vaak ook met je hond terecht kunt, kan jouw trouwe viervoeter je fijn vergezellen op deze fantastische wandeltochten.

Je kunt een wandeling met de hond starten vanuit jouw verblijf en de provincie te voet verkennen. Als je niet in een huisje verblijft is het natuurlijk ook mogelijk om een wandeling te starten op één van de vele startpunten.

Weet je niet welke wandelroutes er zijn of waar je kunt starten? Bekijk dan eens onderstaande website! Hier vind je alle informatie over de verschillende natuurgebieden, nationale parken en wandelroutes. Hier staat ook meteen vermeld of de wandelroute geschikt is om de hond mee te nemen. De wandelroute in Dwingelderveld bijvoorbeeld is een echte aanrader!

Tip: Bekijk hier alle wandelroutes in Drenthe

Fietsen in Drenthe is nog nooit zo leuk geweest

Drenthe is met zo’n 2000 kilometer aan fietspaden een zeer geschikte bestemming om heerlijk door de natuur te fietsen. Ben je nog avontuurlijker ingesteld en wil je liever mountainbiken? De vele slingerpaadjes langs vennetjes, door heidevelden en het bos leveren je een onvergetelijke ervaring op.

Deze natuurrijke provincie beschikt over een uitgebreid netwerk aan fietspaden met verschillende startpunten. Sommige startpunten grenzen aan de vakantiehuizen terwijl andere beginnen in de kleine pittoreske dorpjes. Nadat je van een prachtige fietstocht hebt genoten kun je bijkomen op een terras of genieten van het uitzicht op één van de vele bankjes die je tijdens de tocht tegenkomt.

De fietsroutes variëren van kort tot lang en brengen je langs verschillende natuurgebieden door de gehele provincie.

Het is natuurlijk om mogelijk om een leuke fietsroute uit te kiezen die je door de weilanden en pittoreske dorpjes voert.

Tip: Bekijk hier alle fietsroutes in Drenthe

Wild en natuur in Drenthe

Natuurgebieden in Drenthe die zeker een bezoek waard zijn

De uitgestrekte natuur en authentieke nationale parken in Drenthe zijn de perfecte combinatie voor een ontspannen verblijf. Natuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen!

Ben je bijvoorbeeld al bekend met Nationaal Park Drents-Friese Wold? Of Nationaal Park Dwingelderveld? Deze schitterende natuurgebieden lenen zich uitstekend voor een heerlijke wandeling met óf zonder hond.

Al met al is het heerlijk om door de prachtige natuur in Drenthe te wandelen of te fietsen. Grote kans dat je helemaal zen wordt! 

De mooiste natuurgebieden in Drenthe hebben we voor je op een rijtje gezet.

Nationaal Park Drentsche Aa 

Op geen enkele plek vind je zoveel cultuurhistorie dicht bij elkaar als in het Drentsche Aa-gebied. Er zijn hier bijvoorbeeld karakteristieke brinkdorpen met oude Saksische boerderijen, molens en kerken bewaard gebleven.

Het Drentsche Aa landschap is duizenden jaren geleden ontstaan. Doordat mens en natuur hier hebben samengewerkt is er een landschap met veel bijzondere dieren en planten ontstaan.

Nationaal Park Drents-Friese Wold 

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt het bijzondere Nationale Park Drents-Friese Wold. Dit park is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en wordt gekenmerkt door de afwisselende landschappen.

Van bos tot heide, en van stuifzand tot grasland. Dit park is niet voor niets aangewezen als Natura 2000 gebied. De afwisseling in landschappen en de bijbehorende plantengroei, heeft als gevolg een zeer gevarieerde dierenwereld.

Nationaal Park Dwingelderveld 

Wellicht één van de mooiste natuurgebieden in Drenthe is Dwingelderveld! Dit park van 37 vierkante kilometer leent zich uitstekend voor lange wandelingen. Fotografen kunnen hier ook hun hart ophalen.

Je kunt hier niet alleen wandelen, maar ook fietsen, paardrijden en vogels spotten. Ben je op zoek naar een verblijf dicht bij dit natuurgebied? Bekijk dan het aanbod in de buurt van Dwingelderveld.

Boswachterij Ruinen 

Dit gebied in Drenthe is 1200 hectare groot en gevuld met bos, bomen en heide. De boswachterij bestaat grotendeels uit naaldbomen. In combinatie met de bossen vormt het zand en de plassen een prachtig gevarieerd fiets- en wandelgebied.

Ben je een echte dierenliefhebber? In de Ruinen vind je onder andere hagedissen en adders. Maar ook verschillende insecten en zeldzame vogels hebben hier een thuis.

Natuurgebied Hart van Drenthe

Ben je dol op de natuur? Dan is een bezoekje aan het natuurgebied Hart van Drenthe aan te raden. Dit natuurgebied is enkele jaren geleden aangemerkt als een belangrijk gebied. Zo is het belangrijkste doel van de Drentenaren om de natuur in dit natuurgebied te beschermen.

Men slaagt daar bijzonder goed in. In dit natuurgebied vind je namelijk veel flora en fauna. Het is in dit natuurgebied zélfs mogelijk om wilde dieren tegen te komen!

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Ontspanning pur sang vanuit je Natuurhuisje in Drenthe

Na al die activiteiten is het heerlijk om even lekker te ontspannen in je comfortabele en knusse vakantiehuisje in Drenthe, die van alle gemakken voorzien is. Verdwaal in een spannend boek, speel met elkaar een gezelschapsspelletje, maak een puzzel, geniet van de zonsondergang of dagdroom bij de open haard. Met zoveel natuur om je heen kun je weer even vertragen, uitrusten en bijkomen van het leven van alledag.

Ontspannen is tenslotte het belangrijkst als je op vakantie bent!

Genieten van een vakantie in Drenthe

Zoals je hebt gelezen is Drenthe een veelzijdige provincie waar je eigenlijk wel alle kanten op kunt. De huisjes lenen zich uitstekend voor een ontspannen rustgevend verblijf. Maar ook voor een dagje weg kun je prima in Drenthe terecht.

Als je op zoek bent naar pure natuur en afwisselende landschappen is er geen betere plek als Drenthe. Zoals je hebt gelezen kun je heerlijk fietsen en wandelen in deze provincie.

Vind de perfecte accommodatie via de onderstaande button en boek jouw vakantie gemakkelijk online.

Ja, ik wil ontspannen in een

Natuurhuisje in Drenthe!

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *