Natuurhuisje in Diever huren – genieten tussen de Nationale Parken

Als je een Natuurhuisje in Diever wilt huren kan je alle kanten op. Van klein tot groot en van basic tot luxe. Deze schitterende plaats wordt omringd door verschillende Nationale Parken zoals Dwingelderveld en Drents-Friese Wold. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

Bovendien kun je rondom je verblijf lekker wandelen in de natuur, de omliggende omgeving op de fiets verkennen of heerlijk uit eten in één van de vele restaurant die je in de omgeving van Diever vind.

Ben je benieuwd wat Diever allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Waarom is overnachten in een Natuurhuisje zo leuk?

Er zijn verschillende redenen om in de natuur te overnachten. Wellicht de belangrijkste reden hiervoor is het feit dat je in de natuur tot rust komt.

Even weg uit de dagelijkse hectiek en alle prikkels minimaliseren. Frisse lucht en een natuurrijke omgeving zorgen ervoor dat ons zenuwstelsel tot rust kan komen. Je hebt de volledige aandacht voor jezelf en voor je gezin.

In de natuur hebben we weinig afleiding waardoor we makkelijker tot rust komen. Jij en de natuur zijn één. Je kunt ook zelf beslissen wat je in het huisje doet, niets moet en alles mag.

Het effect dat groen en natuur heeft op ons fysieke en mentale welzijn is ontzettend groot. Als je een Natuurhuisje in Diever boekt kan je genieten van een ontspannen en rustgevend verblijf.

En laten we eerlijk zijn, dat kunnen we allemaal wel gebruiken!

Natuurhuisje Dieverbrug
Natuurhuisje Dieverbrug

✔️ 2 personen

✔️ Panorama uitzicht

✔️ Jacuzzi

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Diever
Natuurhuisje Diever

✔️ 2 personen

✔️ Rustige omgeving

✔️ Vrij uitzicht

✔️ Beoordeling 5/5

✔️ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Diever
Natuurhuisje Diever

✔️ 4 personen

✔️ Vrij uitzicht

✔️ Luxe en modern

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Waar ligt Diever?

Diever ligt in de Nederlandse provincie Drenthe, tussen Dwingeloo en Doldersum in. Deze provincie staat bekend om grafmonumenten, hunebedden en natuurlijk de variërende natuur die je hier vind.

Je vind hier een tal aan Nationale Parken en Natura 2000 gebieden waar je kennis kunt maken met de Drentse natuur. We hebben de kenmerken van de omgeving rondom Diever voor je op een rijtje gezet:

 • Diever ligt in de Nederlandse provincie Drenthe.
 • Diever is nabij Nationaal Park Drents-Friese Wold gelegen.
 • En ook nabij Nationaal Park Dwingelderveld.
 • Diever ligt vlak bij de grens tussen Friesland en Drenthe.
 • Als je een huisje midden in de natuur wilt huren is Diever een echte aanrader!

Wat is er te doen in Diever?

Diever en de omgeving bieden een tal aan mogelijkheden voor activiteiten. Je kunt er niet alleen huisjes in de natuur huren maar ook verschillende musea en theaters bezoeken. Of wat dacht je van Vlindertuin Papiliorama? Maar ook Kamp Westerbork en het Shakespearetheater behoren tot de mogelijkheden.

Shakespearetheater Diever

Als je een échte Shakespeare liefhebber bent dan kun je een bezoek aan het Shakespearetheater in Diever niet overslaan. In dit openluchttheater worden al sinds 1946 verschillende theaterstukken van Shakespeare opgevoerd. Meer informatie over voorstelling en kaartjes vind je hier.

Onderduikershol Diever

Het onderduikershol in Diever is gebruikt als schuilplek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit monument is inmiddels al drie keer gerestaureerd waarbij de natuurlijke staat zoveel mogelijk behouden is gebleven. Het is een zeer indrukwekkend monument om eens te bezoeken.

Museum Valse Kunst

Nadat de eerste aankoop een valse Matisse bleek te zijn heeft het museum zich gericht op valse kunst. Dit museum is uniek in Europa! Tijdens de rondleiding krijg je tekst en uitleg over de trucs, technieken en materialen die vervalsers gebruiken. Kun jij de vervalsingen onderscheiden van de echte?

Vlinderparadijs Papiliorama

Het kleurrijkste dagje uit beleef je in Havelte. In het aangelegde tropische oerwoud vliegen de hele dag door duizenden vlinders die de ruimte vullen met kleur. De beste tijden om vlinders te bekijken zijn op een warme dag tussen 10.00 en 14.00. Vooraf reserveren is niet nodig.

Eén van de vele vlinders die je vind in de vlindertuin

Kamp Westerbork

Dit oorlogsmonument midden in Drenthe zorgt ervoor dat de geschiedenis in leven blijft. Het is een zeer indrukwekkend monument waar iedereen tenminste één keer in zijn of haar leven een bezoek aan zou moeten brengen. Leer alles over de geschiedenis van dit vluchtelingenkamp, woon een theatervoorstelling bij of volg een rondleiding.

Waar staat Diever om bekend?

Dit prachtige dorpje staat voornamelijk bekend om zijn unieke omliggende natuur en natuurlijk het Shakespearetheater. Het is een gezellig plaatsje met een dorps karakter.

Maar ook de kunstmarkt en boekenmarkt in de zomer zijn typerend voor Diever. Tijdens Hemelvaartsdag en het Pinksterweekend kun je een bezoek brengen aan deze evenementen die plaats vinden op de Brink.

Unieke natuurgebieden in Diever

In Diever vind je verschillende natuurgebieden waar je heerlijk kunt vertoeven. Breng een bezoek aan één van de Nationale Parken, struin door een Natura 2000 gebied of maak een prachtige fietstocht door één van de bossen. De mooiste natuurgebieden die zeker een bezoek waar zijn hebben we voor je op een rijtje gezet.

Nationaal Park Dwingelderveld

Dit nationale park in Drenthe is een schitterende plek voor lange wandelingen, unieke fietsroutes of wilde dieren spotten in de natuur. De wandelroutes variëren van 4 tot 25 km waarbij je verrast wordt door verschillende flora en fauna langs de wandelroute. Ook de fietsroutes laten niks aan de verbeelding over.

Tip: Bekijk hier alle huisjes nabij Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Drents-Friese Wold

De Natuurhuisjes in Diever bevinden zich midden in Nationaal park Drents-Friese Wold! Dit park staat bekend om zijn unieke natuur, zoals het stuifzandgebied, de heide en de bossen. Je kunt hier wandelen, fietsen of op pad met een paard. Het Drents-Friese Wold is Diever is zeker een bezoek waard!

Tip: Bekijk hier alle huisjes nabij Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal park Drentsche Aa

Het park Drentsche Aa is perfect voor degene die kennis wilt maken met bijzondere planten en dieren. Er zijn drie startpunten van waaruit je dit fantastische natuurgebied kunt ontdekken. Vanaf deze startpunten beginnen diverse wandel- en fietsroutes die variëren in afstand en omgeving.

Tip: Bekijk hier alle huisjes nabij Nationaal Park Drentsche Aa

Tips om te wandelen in Diever en de omgeving

Als je een Natuurhuisje in Diever hebt geboekt is de kans groot dat je een lekker lang stuk wilt gaan wandelen. Er zijn in Diever en de omgeving verschillende wandelroutes waar je kennis kunt maken met de Drentse natuur. Je kunt bijvoorbeeld een wandelroute door één van de natuurgebieden volgen, of wat dacht je van een wandelroute langs de hunebedden?

Van de meer als 100 wandelroutes hebben we de mooiste routes voor je op een rijtje gezet:

 • Nationaal Park Drentsche Aa (verschillende afstanden)
 • De Gasterse duinen (5 km) 
 • Tynaarlo-Wedbroeken (6 km)
 • Nationaal Park Dwingelderveld (verschillende afstanden)
 • Het Oertijdpad (13,5 km)
 • Balloo-Rolde (17,5 km)
 • Nationaal Park Drents-Friese Wold (verschillende afstanden)

Tips om te fietsen in Diever en de omgeving

Met meer als 70 fietsroutes is Drenthe dé provincie om op de fiets te verkennen. Deze prachtige routes lopen niet alleen dwars door verschillende natuurgebieden maar ook door leuke dorpjes en fantastische landschappen.

Als je een huisje midden in de natuur huurt is het ontzettend leuk om een fiets te huren voor één of meerdere dagen. Je kunt natuurlijk ook je eigen fiets meenemen. Door gebruik te maken van een fiets leer je Drenthe op een hele andere manier kennen.

De routes variëren van 9 km tot 150 km en brengen je op plekken waar je zonder fiets wellicht nooit was gekomen. De mooiste fietsroutes in Drenthe hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Oude Willem-route (31 km)
 • Holtveenroute (36 km)
 • Echtenerroute (37km)
 • Brandeveenroute (39 km)
 • Drentsche Aa-route (40 km)
 • Haveltbergroute (55 km)

Restaurants in Diever en de omgeving

Als je een Natuurhuisje in Diever boekt wil je volledig kunnen ontspannen. En wat is meer ontspannen als uit eten gaan. Je hoeft niet zelf te koken, niet af te wassen en kunt kiezen uit de lekkerste gerechten.

Diever heeft een verscheidenheid aan restaurants waar je heerlijk kunt eten. Restaurant Villa Blauwhemel bijvoorbeeld is een echte aanrader. Maar ook restaurant de Lange en Brinkzicht Diever serveren heerlijke gerechten.

Huur een Natuurhuisje in Diever voor een ontspannen verblijf

Zoals je wellicht hebt gelezen is er genoeg te doen in Diever en de omgeving. De verschillende huisjes die je in de natuur kunt huren staan garant voor een ontspannen verblijf. Bovendien zijn er diverse natuurgebieden en Nationale Parken in de omgeving waar je heerlijk kunt ontspannen.

Boek een romantische overnachting met je partner, breng quality tijd door met het hele gezin of ga een weekendje weg met je trouwe viervoeter.

Ja, ik wil ontspannen in een

Natuurhuisje in Diever!

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *