Natuurhuisje op Ameland boeken, het mooiste Waddeneiland in Nederland

Wil je graag de komende vakantie op Ameland door brengen? Dan is het aan te raden om een uniek Natuurhuisje op Ameland te boeken!

Het eiland Ameland is één van de vijf bewoonde Waddeneilanden. Op dit eiland is veel te zien, te doen en te beleven. Dit zijn dan ook direct belangrijke redenen waarom veel mensen jaarlijks naar Ameland toe trekken.

Op het eiland Ameland geniet je in ieder geval van een heerlijke combinatie. Je kunt op een fijne manier volledig tot rust komen, maar je kunt ook leuke activiteiten ondernemen.

Daarnaast is het op veel plekken op dit eiland reuzegezellig; erg leuk dus als je graag onder de mensen bent. Maar, ben je liever alleen? Dan kun je prima terecht in één van de prachtige natuurgebieden van Ameland. Al met al heeft dit Waddeneiland erg veel te bieden.

In dit artikel vertellen we je alles over dit bijzondere eiland, de Natuurhuisjes die je er vindt en wat je er allemaal kunt doen. Lees snel verder en ontdek de mooiste accommodaties op Ameland!

Waar ligt Ameland?

Zoals hierboven al aangegeven, is Ameland één van de vijf bewoonde Waddeneilanden. Het is hierbij het op één na noordelijkst gelegen eiland, kijk maar naar de afkorting TV TAS. De A in deze afkorting staat voor Ameland; dit eiland ligt dus tussen Terschelling en Schiermonnikoog in.

Op meerdere gebieden weet Ameland zich te onderscheiden. Zo is het uniek dat alle plaatsen op dit eiland onder één en dezelfde gemeente vallen. Deze gemeente draagt de naam Ameland en heeft een oppervlakte van bijna 270 vierkante kilometer. Dat is dan ook direct het oppervlakte van dit Waddeneiland.

Officieel gezien behoort Ameland tot Friesland, net zoals bij meerdere Waddeneilanden het geval is. Je komt echter niet al te veel verwijzingen naar Friesland tegen. Nee, de mensen die op Ameland wonen, voelen zich echt Amelanders. Overigens wonen er niet al te veel mensen op dit Waddeneiland. Het inwonersaantal ligt rond de 3700 mensen.

Ten opzichte van andere Waddeneilanden is Ameland uniek te noemen. Dit is onder meer te danken aan de prachtige landschappen, aan de gezellige dorpjes en aan de diversiteit. Je kunt op dit eiland prima de gezelligheid op zoeken, maar je kunt ook in serene rust van de prachtige natuur genieten. In principe maakt het niet uit hoe je graag je vakantiedagen door wilt brengen. Je weet op voorhand al dat je dit op de gewenste manier op Ameland kunt doen.

Natuurhuisje in Hollum op Ameland
Natuurhuisje Hollum

✔️ 2 personen

✔️ Vrijstaand

✔️ Fantastisch uitzicht

✔️ Beoordeling 5/5

✔️ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje in Nes op Ameland
Natuurhuisje Nes

✔️ 6 personen

✔️ Vrijstaand

✔️ Nabij strand

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Ameland
Natuurhuisje Ameland

✔️ 7 personen

✔️ Vrijstaand

✔️ In de duinen

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Wat is er te doen op Ameland?

In de afgelopen decennia is Ameland onder toeristen erg populair geworden. Dit komt onder meer door de prachtige natuurgebieden op dit eiland. Op Ameland geniet je bijvoorbeeld van fraaie drassige natuurgebieden, van uitgerekte stranden en van vrij hoge zandduinen.

Verder kun je op dit eiland heel veel activiteiten ondernemen. Ben je bijvoorbeeld gek op watersporten? Dan kom je op dit eiland absoluut aan je trekken. Op dit eiland kun je allerlei sporten beoefenen, waaronder vele watersporten. Bij meerdere aanbieders kun je hier de benodigdheden voor huren, waarna het genieten begint.

Verder is het super dat je op Ameland meerdere bezienswaardigheden kunt bekijken. De belangrijkste hiervan is ongetwijfeld de Vuurtoren van Ameland. De vuurtoren torent op het eiland boven de rest uit en is prachtig gelegen. Verder vind je op dit eiland ook nog fraaie molens terug.

Op Ameland kun je ook het Amelander Museum bezoeken. In dit museum maak je kennis met de lange en fraaie historie van dit Waddeneiland. Je maakt kennis met belangrijke zaken en personen uit het verleden, waarmee je een duidelijke indruk van de historie van dit eiland gaat. Een andere aanrader is de bierbrouwerij op Ameland. In deze bierbrouwerij zie je precies hoe de plaatselijke specialisten heerlijke biertjes tappen.

Wat wellicht het allerleukste is om te doen, is om een lange fiets- of wandeltocht te maken. Verder op in dit artikel vertellen we je meer over het huren van fietsen op Ameland én over het maken van de beste fietsroutes. Ongeacht of je de fiets of de benenwagen pakt, geniet je in ieder geval op dit eiland van veel mogelijkheden.

Ben je gek op natuur én op wilde dieren? Dan kan het maken van een zogeheten Robbentocht niet ontbreken. Dit is een boottocht waarbij je op zoek gaat naar grote zeehonden koloniën. Aangezien er in de omgeving van Ameland veel zeehonden leven, is de kans erg groot dat je veel zeehonden tegenkomt. Vanaf de boot geniet je van de prachtige grijze zeehonden en de ‘normale’ Waddenzeehonden.

Huur een Natuurhuisje op Ameland en maak een wandeling door de duinen
De duinen op Ameland zijn prachtig om te zien

Bezienswaardigheden op Ameland

Dat er op Ameland veel te doen is, mag inmiddels duidelijk zijn. Zoals we hierboven in het kort al besproken hebben, kun je ook meerdere bezienswaardigheden bezoeken. De leukste bezienswaardigheden van/op Ameland zetten we graag voor je op een rijtje:

De Vuurtoren van Ameland

De rood-witte vuurtoren is met afstand het meest opvallende bouwwerk van Ameland. Deze toren prijkt boven het eiland uit, is prachtig gelegen en kun je hier veel van leren. De 55 meter hoge vuurtoren is namelijk opengesteld voor publiek. Verder is het aan te raden om 236 traptreden te beklimmen, waarna je van een fenomenaal uitzicht geniet.

Natuurcentrum Ameland

In het natuurcentrum Ameland maak je op een interactieve manier kennis met de natuur van Ameland. Je leert alles over de verschillende landschappen en over de biodiversiteit. Doordat je ondertussen zelf bezig bent, is dit ook een erg leuke activiteit voor kinderen.

Hollum

Kan een plaatsje ook een bezienswaardigheid zijn? In het geval van Hollum is dit wat ons betreft zeker het geval. Dit plaatsje is prachtig én is ook het grootste dorp van Ameland. Je kunt heerlijk door de straten heen slenteren en een bezoek aan de Sint-Magnuskerk brengen. Als je een Natuurhuisje op Ameland wilt huren kun je er ook voor kiezen om deze in Hollum te huren.

’T Oerd

Voor de natuurliefhebbers is ’T Oerd de belangrijkste bezienswaardigheid. Dit is namelijk een prachtig duingebied dat goed begroeid is. Door de vele begroeiing heeft dit duingebied een unieke uitstraling gekregen. Wat ons betreft is dit zeker iets dat je met je eigen ogen moet aanschouwen.

Blijft het bij deze bezienswaardigheden? Nee, zeker niet. Als je een liefhebber van musea bent, zijn er namelijk nog veel meer leuke musea. Zo is een bezoek aan het Nobbels Nostalgisch Museum aan te raden. Ook het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude en het Cultuurhistorisch Centrum Sorgdrager zijn ware aanraders.

Op vakantie naar Ameland in een Natuurhuisje

Ben je voor de komende zomervakantie nog op zoek naar een leuke bestemming? En reis je liever niet al te lang van je huis naar de vakantiebestemming toe? In dat geval is het aan te raden om naar Ameland toe te gaan. De reistijd is niet al te lang, terwijl je wel het gevoel hebt dat je in een compleet andere wereld komt.

Het fijne hierbij is dat Ameland het gehele jaar door leuk is. In de zomerperiode is het relatief druk, waardoor het eiland bruist en erg gezellig is. Kom je liever meer tot rust en wil je vooral van serene rust op het eiland genieten? Dan kun je prima in de winter naar Ameland toe gaan. In die periode is het weer uiteraard wel significant minder dan in de zomerperiode.

Hoeft het van jou niet al te warm te zijn, maar ben je wel gebonden aan de schoolvakanties? Dan kun je uiteraard ook in het voor- of najaar naar Ameland toe gaan. in die perioden kan het alsnog behoorlijk warm zijn, terwijl het op het eiland niet zó druk is als in de zomerperiode.

Al met al is een vakantie naar Ameland absoluut aan te raden. Het eiland bevindt zich relatief dicht bij huis, heeft veel te bieden en is het gehele jaar interessant. Het is nu alleen zaak om nog de juiste accommodatie op dit eiland te vinden. Verderop in dit artikel vertellen wij je graag meer over de leukste Natuurhuisjes op Ameland.

Zeehond op het strand
Wil jij net zo gelukkig en ontspannen zijn als deze zeehond? Huur dan zeker een Natuurhuisje op Ameland!

Huur een Natuurhuisje op Ameland met je hond

Heb je een trouwe viervoeter en vind je het niks om je viervoeter in een pension te laten verblijven? Dan is het aan te raden om naar een geschikte vakantiebestemming op zoek te gaan. Ameland is daarbij in ieder geval erg interessant.

Dit eiland biedt gegarandeerd veel plezier voor jou en je hond. Je hond geniet van de vele losloopgebieden op het eiland, van je aandacht en van de gezelligheid. Mocht je hond het leuk vinden om lekker te zwemmen, leent Ameland zich hier uiteraard ook prima voor. 

Als je met je hond naar Ameland gaat, moet je je wel aan de regels houden. Niet altijd is het op alle plekken toegestaan om je hond los te laten lopen. Verder is het zo dat je niet met een hond in elke accommodatie terecht kunt. Als je je verblijf met je hond op Ameland gaat boeken, is het daarom zaak om heel goed op te letten.

Al met al is Ameland met je hond een heel goed idee. Jij geniet van het prachtige eiland én van de gezelligheid van je viervoeter. Omgekeerd geldt dit net zo; je viervoeter geniet ongetwijfeld ook van zijn of haar welverdiende vakantie. Een vakantie waarin hij of zij ongetwijfeld veel plezier beleeft.

Hond op het strand in Ameland
Je viervoeter is gegarandeerd gelukkig op het strand

Boek een last minute Natuurhuisje op Ameland

Zien de weersvoorspellingen voor volgende week er goed uit? Of heb je plotseling over een week of 2 á 3 een weekje vrij? Dan is het heerlijk om voor een Ameland last minute te kiezen. Je hebt in gevallen nog de keuze uit meerdere accommodaties, waarna je van een ultieme vakantie geniet.

Dit is aan twee redenen te danken:

 • Aan het eiland zelf. Het eiland Ameland is absoluut buitengewoon te noemen. Buitengewoon qua landschappen, qua gezelligheid en qua steden en dorpjes. Verder kun je op dit eiland oprecht heel veel doen, waaronder het beoefenen van veel watersporten. Mocht je liever op het eiland zelf in beweging komen, kun je prachtige wandel- of fietsroutes afleggen.
 • Aan het kostenplaatje. Als je voor een last minute vakantie op Ameland kiest, geniet je in de meeste gevallen van een flinke korting. Concreet betekent dit dat je in een geweldige accommodatie verblijft, zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt. Dit kan het geval in een hotel zijn, maar kan uiteraard ook het geval in een vakantiehuisje zijn. Mocht je nog op zoek naar een geschikt huisje op Ameland zijn, raden wij je graag een Natuurhuisje aan. Hieronder zullen we te vertellen waarom!
Geniet van de natuur in een huisje op Ameland
De natuur op Ameland is prachtig om te zien! Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en relaxen.

Ontspan en geniet in een Natuurhuisje op Ameland

Op een heerlijke en unieke manier op Ameland verblijven? Dat is mogelijk door een Natuurhuisje op dit eiland te boeken. In een huisje midden in de natuur geniet je van alle privacy, ga je even terug naar de basis van het leven en geniet je optimaal van het prachtige eiland.

Bij veel Natuurhuisjes geniet je bijvoorbeeld van een fraai uitzicht. In veel gevallen kijk je uit over het fraaie landschap van Ameland, zodra je één stap buiten de deur zet. Ook vanuit sommige vakantiehuisjes geniet je van een fraai en onvergetelijk uitzicht. Een sensationeel uitzicht waar je later nog vaak aan terug gaat denken.

Bij het uitkiezen van een vakantiehuisje op Ameland moet je goed op drie punten letten:

 • Grootte van het huisje: je kunt voor een tiny house voor 2 personen kiezen, maar ook voor een groter huisje voor bijvoorbeeld 6 of 8 personen. Kijk daarom goed naar je reisgezelschap en ga vervolgens op zoek naar een geschikt huisje.
 • Ligging: waar wil je op het eiland precies verblijven? Wil je in de buurt van de hoofdstad verblijven? Of gaat je voorkeur juist naar een verblijf in één van de fraaie natuurgebieden? De keuze is aan jou!
 • Kostenpost: uiteraard is het ook zaak om goed naar het tarief per overnachting te kijken. Wat moet je precies voor het huisje betalen? En wat kun je voor dit bedrag verwachten? Dit zijn twee vragen waar je goed naar moet kijken én goed op voorhand over na moet denken.

We hebben de mooiste huisjes alvast voor je geselecteerd

Speciaal voor jou zijn we op zoek gegaan naar drie geweldige Natuurhuisjes. De drie onderstaande huisjes op Ameland zijn volgens ons absoluut de moeite waard:

 • Natuurhuisje in Buren. Vlakbij de Amelandse plaats Buren is dit prachtige vakantiehuisje met rieten dank te vinden. Dit huisje biedt plek aan 6 personen en ligt volledig vrijstaand in de duinen. Binnen een paar minuten lopen sta je op het strand en/of in de zee.
 • Natuurhuisje in Hollum. Vlakbij de grootste plaats van het eiland is dit Natuurhuisje te vinden. Dit huisje biedt plek aan 6 personen, is eveneens vrijstaand gelegen en biedt een prachtig uitzicht aan. Als je in de tuin van dit huisje staat, kijk je zo uit op de vuurtoren van Ameland.
 • Natuurhuisje in Ballum. Wil je het graag zo luxe mogelijk aanpakken? Dan raden wij je een verblijf in dit vakantiehuisje in Ballum aan. Dit huis is groot, beschikt over 4 slaapkamers en biedt plek aan 8 personen. Het huis zelf is volledig vrijstaand, beschikt over een grote tuin en is van alle gemakken voorzien. Wat wil je nog meer tijdens je verblijf op Ameland?
Overnachten in Hollum
Natuurhuisje Hollum
Overnachten in Buren
Natuurhuisje Buren
Overnachten in Ballum
Natuurhuisje Ballum

Tips voor een geslaagd verblijf op Ameland

Heb je het idee om binnenkort naar Ameland toe te gaan? Dan raden wij je graag aan om onderstaande tips goed op te volgen. Met deze tips geniet je nog meer van dit unieke en gezellige eiland.

 • Houd goed de weersverwachtingen in de gaten. Het weer op Ameland kan relatief snel veranderen, waardoor je sowieso meerdere soorten kleren mee zou moeten nemen.
 • Boek het bootticket zo vroeg mogelijk. Ameland is geliefd; je bent hierdoor niet de enige die met de boot naar dit eiland toe wilt gaan. Om te voorkomen dat je achter het net vist, is het advies om zo vroeg mogelijk je bootticket te kopen.
 • Kom lekker in beweging. Als je lichamelijk hiertoe in staat bent, is het absoluut aan te raden om veel in beweging te komen. Je kunt op dit eiland heerlijk wandelen, fietsroutes afleggen of één van de vele watersporten beoefenen. Zeker als er een lekker windje op het eiland staat, is het sensationeel om bijvoorbeeld te surfen. Grote kans dat je dit de rest van je leven niet meer gaat vergeten.

Fietsverhuur op Ameland en de mooiste fietsroutes

We hebben in dit artikel al veel tips voor je op een rijtje gezet. Eén van de beste tips is om een fietstocht op dit eiland te maken. Tijdens je fietstocht kom je prachtige plekken tegen, geniet je van de serene rust en geniet je hopelijk ook van het lekkere weer.

Om zo’n tocht af te kunnen leggen, heb je uiteraard wel een fiets nodig. Je kunt je fiets op de fietsendrager meenemen, maar je kunt ook op het eiland zelf een fiets huren. Voor het huren van een fiets kun je op Ameland bij meerdere aanbieders terecht. Bekende aanbieders zijn Fietsverhuur Kiewiet, Fietsverhuur Metz en Fietsverhuur Nobel BV. Belangrijk voordeel is dat je bij deze aanbieders meerdere soorten fietsen kunt huren. Zo is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een tandem te huren.

Vervolgens is het zaak om een fraaie fietstocht te maken. Doordat dit eiland vrij veel fietspaden heeft, kun je echt alle kanten op. Zo zijn er veel mensen die van buren naar Hollum fietsen, in Hollum gezellig wat drinken en vervolgens terug fietsen naar Buren. Bij deze terugreis stopt men ook nog even in de plaats Ballum.

Dit is slechts één van de vele leuke fietsroutes op dit eiland. Voor inspiratie kun je het beste navraag doen bij de fietsverhuurder óf het internet checken. Bij bijvoorbeeld Komoot.nl laten veel mensen hun eigen routes achter die ze op Ameland hebben gefietst.

Tip: Bekijk hier alle fietsroutes op Ameland

Uniek wandelen op Ameland

Zie je het niet zo zitten om op dit eiland te fietsen? Waarom pak je dan niet ‘gewoon’ de benenwagen? Door op dit eiland flinke stukken te wandelen, kom je ook op de meest fraaie plekken uit. Een belangrijk voordeel hierbij is bovendien dat je nergens afhankelijk van bent. Je bent niet afhankelijk van een fiets en van een fietsverhuurder.

Wel moet je op het eiland rekening houden met het nodige hoogteverschil. Doordat er op het eiland bijvoorbeeld veel hoge duinen te vinden zijn, is het wandelen op Ameland soms behoorlijk pittig. Wij adviseren je daarom graag om goede wandelschoenen aan te trekken. Op de warmere dagen is het ook aan te raden om voldoende water mee te nemen en te drinken.

Tip: Bekijk hier alle wandelroutes op Ameland

Geniet op Ameland van het strand

Doordat Ameland een eiland is, vind je op dit eiland veel stranden terug. Deze stranden zijn veelal uitgerekt, worden vergezeld door prachtige duinen en zijn uiteraard allemaal van zand. De totale kustlijn van Ameland bestaat uit maar liefst 27 kilometer aan strand. Dat is indrukwekkend te noemen.

Een ander voordeel is dat het strand op Ameland vrij schoon is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor bijvoorbeeld veel afval of veel viezigheid uit de zee. De stranden op Ameland zijn schoon, zijn breed en zijn veelal langgerekt.

Op deze stranden kun je ook nog eens heerlijk in beweging komen. Zo kun je leuke spelletjes met je gezin spelen, maar kun je ook tal van watersporten beoefenen. Voor het beoefenen van deze watersporten zijn voldoende aanbieders op het eiland actief.

Waarom een Natuurhuisje op Ameland de beste keuze is

Wil je op een ultieme manier van dit buitengewone eiland genieten? Dat doe je door voor één van de prachtige huisjes op dit eiland te kiezen. In en rondom zo’n Natuurhuisje geniet je van belangrijke voordelen:

 • Prachtige uitzichten. De meeste Natuurhuisjes op Ameland bieden een prachtig uitzicht. Zo kijk je bijvoorbeeld over het strand, de zee of één van de natuurgebieden uit.
 • Prachtig gelegen. Feit is verder dat veel Natuurhuisjes op Ameland fraai gelegen zijn. Veel huisjes beschikken over een ruime tuin, waarin je heerlijk tot rust kunt komen. Om je heen geniet je ondertussen van het geluid van de zee, van de serene rust en van de prachtige Amelandse natuur.
 • Betaalbaar. Als je tijdig of juist last minute een vakantiehuisje op Ameland boekt, betaal je hier ook niet de hoofdprijs voor. Het advies is sowieso om voor jezelf een goede vergelijking te maken tussen de verschillende Natuurhuisjes. En kijk ook meteen of je binnen of buiten het seizoen op vakantie wilt.

Wil je graag een Natuurhuisje op Ameland boeken? Dan is een ander voordeel dat je uit meerdere soorten huisjes kunt kiezen. Zo is het bijvoorbeeld voor elk reisgezelschap mogelijk om een geschikt huisje in de natuur te vinden. Ook heb je de keuze uit meerdere steden en plaatsen, meerdere soorten huisjes en verschillende stijlen van luxe. Wil je bijvoorbeeld terug naar de basis van het leven? Of wil je in je vakantiehuisje op Ameland van alle luxe voorzien zijn? Dankzij het uitgebreide aanbod van Natuurhuisjes is in ieder geval alles mogelijk. Veel plezier tijdens je verblijf op Ameland!

Ja, ik wil ontspannen in een

Natuurhuisje op Ameland!

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *