Huisje met jacuzzi – volledig ontspannen in je vakantie

Vind je het de hoogste tijd om even een lekker weekendje weg te gaan? Je hebt groot gelijk! Het leven is druk en hectisch, dus het kan nooit kwaad om even een stapje terug te zetten. Dit doe je op een ideale manier in een huisje met jacuzzi.

In een Natuurhuisje met jacuzzi kom je volledig tot rust. Dit is niet alleen aan de jacuzzi te danken, maar ook aan de rest van de accommodatie. De meeste huisjes zijn namelijk van alle gemakken en luxe voorzien. Voor een heerlijk weekendje weg is een Natuurhuisje met jacuzzi dus een ideale optie!

Maar, wat is nou het beste verblijf met jacuzzi? En tussen wat voor soorten huisjes kun je überhaupt kiezen? In dit artikel vertellen wij je graag alles over de leukste huisjes met jacuzzi in ons land. Tevens voorzien wij je van veel handige informatie over een jacuzzi en overnachten in een accommodatie met jacuzzi.

Wat doet een jacuzzi met je lichaam?

Een halfuurtje in een jacuzzi liggen is al voldoende om van meerdere gezondheidsvoordelen te genieten. De belangrijkste voordelen zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Je spieren ontspannen in een jacuzzi. Zeker als je last van verkrampte spieren of stress hebt, is dit een belangrijk voordeel. Door de warmte van een jacuzzi komen al je spieren in een ontspanmodus terecht. Dit betekent ook dat je (snel) afscheid van spierpijn neemt als je in een jacuzzi ligt.
 • De bloedcirculatie wordt verbeterd. Door in een jacuzzi te liggen, gaat je hart sneller kloppen. Dat zorgt ervoor dat het bloed beter door je lichaam gepompt wordt. Je spieren krijgen hierdoor meer voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd. Je voorkomt hiermee spierpijn, eventuele blessures en er worden nieuwe cellen aangemaakt. Dat laatste zorgt ervoor dat je huid sneller regenereert en herstelt.
 • Je metabolisme wordt versneld. Wellicht is dit één van de belangrijkste voordelen van een jacuzzi. Als je slechts een paar minuten in een jacuzzi ligt, geniet je al van een versneld metabolisme. Dit betekent concreet dat je lichaam sneller schadelijke stoffen uitstoot. Dit komt ook de calorieverbranding ten goede. Met een sneller werkend metabolisme kun je dus uiteindelijk op je streefgewicht uitkomen.
 • Je mentale toestand verbetert. Door in een jacuzzi te liggen, kom je even helemaal tot rust. Dit geldt niet alleen voor je spieren, maar ook voor je brein. Je komt geestelijk even volledig tot rust, waardoor je je hoofd volledig leeg kunt maken. De ervaring leert dat dit behoorlijk goed helpt tegen bijvoorbeeld stress.
Lichaam en geest komen tot rust in een jacuzzi
Breng je lichaam en geest tot rust in een jacuzzi.

Is een jacuzzi gezond?

Ja, een jacuzzi nemen is absoluut gezond. Maar, je moet dit wel op de juiste manier doen. Als je te vaak of te lang in een jacuzzi ligt, kan dit ook gezondheidsgevaren met zich mee brengen. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door rekening te houden met een aantal dingen.

 • Het is mogelijk dat je in een jacuzzi een bacterie op kunt lopen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld cellulitis of legionella. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door de jacuzzi regelmatig schoon te (laten) maken.
 • Op het moment dat je zwanger bent, raak je behoorlijk snel oververhit. Dit is niet alleen onprettig voor jezelf, maar ook voor je baby. Pas daarom erg op met een jacuzzi als je zwanger bent.
 • Dit is ook het geval als je last van een hart- of vaatziekte hebt. Mocht dit het geval zijn, is de invloed van een jacuzzi mogelijk schadelijk. Dit heeft onder meer met bovenstaand verhaal te maken; een jacuzzi zorgt voor een betere doorbloeding.

Indien je geen last hebt van bovenstaande dingen kun je gerust regelmatig gebruik maken van een jacuzzi. Het is namelijk heerlijk om in een jacuzzi te liggen! En daarbij brengt een jacuzzi diverse voordelen met zich mee.

De voordelen van een jacuzzi

Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, biedt een jacuzzi tal van voordelen. Deze voordelen lichten we graag iets uitgebreider toe. Aan de hand van deze toelichting wil je waarschijnlijk maar één ding: direct een vakantiehuisje met jacuzzi boeken.

Ten eerste is het een groot voordeel dat een jacuzzi voor een verlichting van stress zorgt. Vrij veel mensen kampen regelmatig met stress, onder meer door de werkdruk. Ook andere zaken, zoals financiële zaken, zijn van grote invloed op het stresslevel van veel mensen. Door af en toe in een jacuzzi te liggen, zet je even alle gedachten van je af. Je komt hierdoor echt tot rust, waarbij het warme water ook nog een kalmerend effect heeft. Deze combinatie zorgt ervoor dat je in de jacuzzi al van een verlichting van de stress geniet.

Ten tweede is het liggen in een jacuzzi goed voor je spieren. Je spieren komen in het warme water tot rust, waarbij ook afvalstoffen uit de spieren verdreven worden. Op deze manier voorkom je spierpijn of neem je afscheid van spierpijn. Doordat je spieren even volledig tot rust komen, verminder je ook de kans op blessures.

Ten derde kan een jacuzzi voor de nodige vetverbranding zorgen. Dit bleek onder meer uit een onderzoek uit 2016. Destijds lagen deelnemers een uur lang in het warme water. Na dit halfuur bleek dat zij behoorlijk veel calorieën verbrand hadden; net zoveel als je normaal zou verbranden tijdens een wandeling van 30 minuten!

Ten vierde kan een jacuzzi van invloed zijn op je hartslag en bloeddruk. Zeker als je een hoge bloeddruk hebt, biedt een jacuzzi op dit gebied uitkomst. Het warme water zorgt ervoor dat het bloed sneller door je lichaam gepompt wordt, waardoor je bloeddruk verlaagd wordt. Het advies hierbij is wel om niet té lang in het water te blijven liggen.

Ten vijfde zorgt een jacuzzi voor verlichting van pijn. Heb je bijvoorbeeld chronische pijn in je spieren? Dan komt het warme water van een jacuzzi maar al te goed van pas. Dit warme water ontspant de spieren, zorgt voor een kalmerend effect en neemt ontstekingen weg. Het warme water zorgt bovendien voor een betere flexibiliteit van je spieren.

Ten zesde zorgt een jacuzzi voor een betere nachtrust. Op het moment dat je lichaam in een bad volledig tot rust komt, geniet je hier dezelfde avond nog steeds van. Je lichaam is op dat moment nog steeds in de ontspanmodus, waardoor je sneller in slaap valt. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat je hierbij ook dieper – en daarmee beter – slaapt. Mocht je last van slaapproblemen hebben, kan een jacuzzi dus uitkomst bieden.

Tot slot is het gewoonweg aangenaam om in een jacuzzi te liggen. Het warme water voelt fijn aan, je hoeft even nergens aan te denken en je kunt heerlijk je ogen sluiten. Als je een huisje met jacuzzi boekt, weet je dus zeker dat je heerlijk in ontspanning komt. Dat is heel wat waard, niet waar?

Huisje met jacuzzi huren

Spreken de voordelen van een jacuzzi je aan? En wil je binnenkort een nachtje, een weekendje of nog langer weg? Dan is het interessant om een vakantiehuisje met jacuzzi te huren.

Bij het uitkiezen van een huisje met jacuzzi moet je op veel punten letten. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

Aantal personen

Met hoeveel personen ben je van plan om naar het huisje toe gaan? Wil je bijvoorbeeld alleen met je partner of met je gezin in het huisje verblijven? Of wil je mogelijk met je gehele familie in het huisje met jacuzzi relaxen? De keuze is volledig aan jou.

Voor elke groep vind je wel een geschikt verblijf met jacuzzi.

De ligging van het huisje

Uiteraard moet je ook goed naar de ligging van het huisje kijken. Wil je van de buitengewone natuur van de Veluwe genieten? Of wil je juist van het ongewone heuvelachtige landschap in Limburg genieten? Ook op dit gebied geldt weer dat de keuze reuze is en volledig aan jou is.

In elke regio in ons land vind je wel vakantiehuisjes met jacuzzi’s. Wat de beste accommodaties zijn, lees je verderop in dit artikel. Wij zijn namelijk al voor je op zoek gegaan naar de beste vakantiehuisjes met jacuzzi.

Prijskaartje

Als je een huisje met jacuzzi wilt huren ben je niet perse meer geld kwijt als aan een Natuurhuisje zonder jacuzzi. Maar dit kan wel natuurlijk. Denk van te voren na over het bedrag dat je aan de vakantie wilt uitgeven. Daarmee maak je de zoektocht naar een geschikte accommodatie met jacuzzi makkelijker. En soms mag je jezelf ook wel eens verwennen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zorgt de jacuzzi immers voor veel voordelen.

Eisen en faciliteiten

Je doet er ook verstandig aan om goed over je eisen na te denken. Wil je bijvoorbeeld dat het huisje kindvriendelijk is? Wil je dat je je auto bij het huisje kunt parkeren? Of stel je andere eisen met betrekking tot het verblijf? Door hier op voorhand over na te denken, kun je alvast een flinke schifting in het aanbod maken.

Daarbij wijzen wij je graag ook op de faciliteiten. Sommige vakantiehuisjes met jacuzzi zijn echt héél luxe, terwijl andere huisjes meer basic zijn. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur precies naar uit gaat.

Geniet van een ontspannen verblijf in een huisje met jacuzzi
Kies het mooiste Natuurhuisje met jacuzzi en geniet van een ontspannen verblijf.

Huisje met jacuzzi voor 2 personen

Wil je graag samen met je partner of een vriend/vriendin van een lekker weekendje weg genieten? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een Natuurhuisje met jacuzzi? Dan heb je meer dan voldoende mogelijkheden.

In zowel Nederland als in de omringende landen vind je voldoende van dergelijke huisjes. Maar, wat is nou het beste Natuurhuisje met jacuzzi voor 2 personen? Wij hebben alvast drie heerlijke huisjes voor je geselecteerd:

 • Natuurhuisje in Ellertshaar. Dit Natuurhuisje in Ellertshaar is prachtig vormgegeven, is luxe aangekleed en beschikt over een vrij grote jacuzzi in de tuin. Hier blijft het echter niet bij. Direct naast de jacuzzi staat namelijk ook nog een sauna. Het verblijf in dit huisje is hierdoor al helemaal ultiem!
 • Natuurhuisje in Fochteloo. In het noorden van het land is het kleine plaatsje Fochteloo te vinden. In dit plaatsje vind je dit prachtige Natuurhuisje dat van alle gemakken voorzien is. Zo beschikt dit huisje over een heerlijke jacuzzi, maar ook over een groot zwembad. Het huisje zelf is ook nog van alle gemakken voorzien!
 • Natuurhuisje in Eerbeek. Kom je graag in een prachtige omgeving tot rust? Dan is dit vakantiehuisje in Eerbeek een aanrader. Dit huisje zelf is van alle gemakken voorzien, is luxe ingericht en beschikt over een privé terras. Op dit terras is een heerlijke jacuzzi te vinden!
Weekendje weg Ellertshaar
Natuurhuisje Ellertshaar
Huisje met jacuzzi Fochteloo
Natuurhuisje Fochteloo
Bekijk het mooiste huisje met jacuzzi in Eerbeek
Natuurhuisje Eerbeek

Huisje met jacuzzi en sauna

Op dit moment heb je de keuze uit veel soorten Natuurhuisjes met jacuzzi. Wil je voor een écht buitengewoon huis – en daarmee ervaring – gaan? Dan kun je het beste voor een Natuurhuisje met jacuzzi én sauna kiezen. Wij zijn alvast op zoek voor je gegaan naar de drie beste accommodaties met jacuzzi en sauna:

 • Natuurhuisje in Ellertshaar. In de tuin van dit fraaie verblijf is zowel een jacuzzi als een sauna te vinden. Het huisje zelf ziet er ook keurig uit en biedt plek aan 2 personen. Vanuit het huisje geniet je bovendien van een buitengewoon uitzicht. In en rondom Ellertshaar kom je sowieso heerlijk tot rust; dit is één van de meest rustgevende regio’s van ons land.
 • Natuurhuisje in Sevenum. Dit prachtige Natuurhuisje is gelegen op het erf van een boerderij. Dit is niet zomaar een boerderij, maar is een boerderij met een uitgebreid wellnesscentrum. Als huurder ben je zodoende in staat om onbeperkt gebruik te maken van zowel de sauna als de jacuzzi. Heerlijk!
 • Natuurhuisje in Valkenburg. Wil je met 4 personen van een heerlijk & relaxt verblijf genieten? Dan biedt dit Natuurhuisje in Valkenburg uitkomst. Dit huisje is prachtig gelegen, beschikt over een eigen tuin én beschikt over zowel een jacuzzi als een sauna. Ultiem genieten dus in deze prachtige regio.
Weekendje weg Ellertshaar
Natuurhuisje Ellertshaar
Huisje met jacuzzi Valkenburg
Natuurhuisje Valkenburg
Huisje met jacuzzi Sevenum
Natuurhuisje Sevenum

Huisje met jacuzzi op een Landal park

Zie je het niet zitten om een huisje met een particulier te boeken? Dan is het aan te raden om je huisje via Landal te kiezen. Bij Landal heb je de keuze uit meerdere heerlijke huisjes met jacuzzi:

 • Landal Hof van Saksen. Het vakantiepark Hof van Saksen is wellicht één van de bekendste vakantieparken van ons land. Op dit park kun je tal van huisjes boeken, waaronder een wellness huisje met buiten jacuzzi. Heerlijk vertoeven in en rondom dit verblijf.
 • Landal Hellendoornse Berg. Vlakbij de Hellendoornse Berg is dit gezellige vakantiepark van Landal te vinden. Op dit vakantiepark vind je meerdere huisjes die van alle luxe voorzien zijn. Hierbij gaat het om een ruime badkamer, maar ook om een heerlijke jacuzzi!
 • Landal Amerongse Berg. Wil je het Groene Hart op een leuke manier ontdekken? En wil je ondertussen ook nog heerlijk tot rust komen? Dan lijkt een verblijf op het vakantiepark Landal Amerongse Berg de beste optie voor je te zijn. Dit vakantiepark is prachtig gelegen en biedt meerdere luxe huisjes aan. Bij deze huisjes geniet je van een overheerlijke jacuzzi!
Landal Hof van Saksen
Hof van Saksen
Landal Hellendoornse Berg
Hellendoornse Berg
Landal Amerongse Berg
Amerongse Berg

Natuurhuisje met jacuzzi in Limburg

In ons land zijn prachtige regio’s te vinden. Iets wat onder meer voor de provincie Limburg geldt. Deze regio is prachtig door het landschap, door de heuvels en door de gezellige dorpjes. Verder is de ligging ook nog ideaal; binnen de kortste keren sta je vanuit Limburg in België en Duitsland.

Wil je deze provincie zelf ook gaan ontdekken? Dan is het advies om voor één van onderstaande huisjes te kiezen. Deze huisjes beschikken namelijk over een privé jacuzzi in de tuin:

 • Natuurhuisje in Valkenburg. Voor een groep van 4 personen is dit een heerlijk vakantiehuisje met jacuzzi. Het huisje is prachtig gelegen, je geniet van veel privacy en je hebt de beschikking over een fraaie jacuzzi. Daar blijft het echter niet bij; bij dit huisje is ook een sauna te vinden!
 • Natuurhuisje in Mechelen. Wil je echt voor het beste van het beste gaan? Dan is dit Natuurhuisje in Mechelen een aanrader. Dit huisje is voor grotere groepen geschikt, beschikt over een jacuzzi en beschikt over een zwembad. Vanuit de tuin heb je bovendien een prachtig weids uitzicht.
 • Natuurhuisje in Well. Dit is niet zomaar een Natuurhuisje, maar een huisje dat in een oude boerderij gebouwd is. Je geniet hierdoor van veel ruimte én van een grote tuin. In deze tuin vind je onder meer een heerlijke jacuzzi. Genieten geblazen dus!
Natuurhuisje Valkenburg
Natuurhuisje Valkenburg
Huisje met jacuzzi Well
Natuurhuisje Well
Natuurhuisje Mechelen
Natuurhuisje Mechelen

Natuurhuisje met jacuzzi op de Veluwe

De Veluwe is zonder twijfel één van de mooiste gebieden van ons land. Wil je dit gebied zelf gaan ontdekken? Kies dan voor één van onderstaande huisjes. Deze vakantiehuisjes zijn van alle gemakken voorzien, inclusief een jacuzzi in de tuin.

 • Natuurhuisje in Ede. Vanuit de plaats Ede ontdek je de gehele Veluwe op je gemakje. Dat doe je zéker vanuit dit huisje. Dit huisje is namelijk luxe ingericht en beschikt over een heerlijke jacuzzi.
 • Natuurhuisje in Tonden. Wil je met een groot gezelschap op de Veluwe verblijven? Dan is dit Natuurhuisje in Tonden perfect. Dit huisje biedt plek aan 8 personen en heeft een prachtige jacuzzi in de grote tuin.
 • Natuurhuisje in Rhenen. Op een kleinschalig vakantiepark is Rhenen is dit luxe vakantiehuisje te vinden. Dit huisje beschikt over meerdere slaapkamers, over een ruim terras en over een privé jacuzzi. 
Huisje met jacuzzi Ede
Natuurhuisje Ede
Huisje met jacuzzi Rhenen
Natuurhuisje Rhenen
Huisje met jacuzzi in Tonden
Natuurhuisje Tonden

Natuurhuisje met jacuzzi in Zeeland

De provincie Zeeland kan jaarlijks op veel toeristen rekenen. Deze toeristen komen veelal uit Duitsland en België, maar ook veel Nederlanders trekken jaarlijks naar deze provincie toe. Heb jij deze wens ook? Kijk dan eens naar onderstaande huisjes met jacuzzi:

 • Natuurhuisje in Noordwelle. Dit prachtige Natuurhuisje heeft een landelijke uitstraling en ligt volledig tussen de weilanden en bossen in. In de tuin geniet je van een jacuzzi, inclusief fraai uitzicht.
 • Natuurhuisje in IJzendijke. Voor twee personen is dit huisje een ideale optie. Het huisje is vrij compact, is fraai gelegen en is van alle gemakken voorzien. Zo vind je in de tuin zowel een jacuzzi als een sauna!
 • Natuurhuisje in Eede. In de plaats Eede is dit gezellige Natuurhuisje te vinden. Een huisje dat vrij groot is en over een grote tuin beschikt. In deze tuin geniet je onder meer van een heerlijke jacuzzi.
Huisje met jacuzzi Noordwelle
Natuurhuisje Noordwelle
Huisje met jacuzzi IJzendijke
Natuurhuisje IJzendijke
Huisje met jacuzzi Eede
Natuurhuisje in Eede

Natuurhuisje met jacuzzi in Drenthe

De provincie Drenthe is heerlijk rustig en ongerept. Bovendien heeft de provincie het nodige te hebben, waaronder prachtige fiets- en wandelroutes. Wil je hier ultiem van genieten? Kies dan voor één van onderstaande huisjes:

 • Natuurhuisje in Ellertshaar. Voor twee personen is dit een heerlijk huisje in de buurt van Ellertshaar. In de tuin geniet je van een grote jacuzzi, maar ook nog van een sauna. Vanuit het huisje zelf geniet je van een subliem uitzicht.
 • Natuurhuisje in Norg. Eén van de mooiste Natuurhuisjes in Drenthe. Dat is dit huisje in Norg. Dit huisje is prachtig vormgegeven, prachtig gelegen en beschikt over een grote tuin. Inclusief een jacuzzi en sauna.
 • Natuurhuisje in Roderwolde. Wil je met een groter gezelschap van alle luxe voorzien zijn? Kies dan voor dit huisje in Roderwolde. In deze accommodatie geniet je van alle rust, privacy en gemak.
Natuurhuisje Norg
Weekendje weg Ellertshaar
Natuurhuisje Ellertshaar
Huisje met jacuzzi Roderwolde
Natuurhuisje Roderwolde

Natuurhuisje met jacuzzi in Overijssel

Prachtige landschappen, gezellige steden en pittoreske dorpjes. Je vindt in principe in de provincie Overijssel alles terug. Om deze provincie op een leuke manier te ontdekken, zijn onderstaande huisjes aanraders:

 • Natuurhuisje in Lonneker. Dit knusse en gezellige huisje is fraai gelegen in de Overijsselse bossen. In de tuin van het huisje vind je een grote jacuzzi, waarin je heerlijk tot rust kunt komen. Tussen de fluitende vogeltjes.
 • Natuurhuisje in Notter. Voor een groter gezelschap is dit huisje in Notter geweldig. Dit huisje is groot, is prachtig vormgegeven en beschikt over een grote tuin. In deze tuin vind je een grote jacuzzi, een grote sauna en hangmat(ten). Optimaal genieten dus!
Natuurhuisje Lonneker
Natuurhuisje in
Lonneker
Boek een Natuurhuisje met jacuzzi in Notter en kom volledig ontspannen thuis van een rustgevende vakantie!
Natuurhuisje in
Notter

Waarom een Natuurhuisje met jacuzzi de beste keuze is

Een jacuzzi lijkt misschien een overbodige luxe, maar vergis je niet! Zit je met werken veel achter de laptop, dan is het niet gek als je last hebt van je rug en nek. Ook stress manifesteert zich vaak als stijfheid in deze gebieden. De combinatie van warm water en de massage van de jets helpt met deze klachten.

Maar ook als je van plan bent veel te bewegen op vakantie, bijvoorbeeld fietsen en wandelen, is het hebben van een jacuzzi een verwennerij voor je spieren!

Ja, ik wil ontspannen in

een Natuurhuisje met jacuzzi!

Dit vind je ook leuk!

1 Comment

 1. Richard van Omster
  Richard van Omster

  Het lijkt mij ook heerlijk om een huisje te huren met een jacuzzi. Ik vind het heerlijk om ‘s avonds uit te rusten in een warm bad. Wellicht koop ik er een voor mijn eigen huis in de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *