Groot vakantiehuis – quality time met het hele gezin in de natuur

Samen met je partner of gezin op vakantie? Dat is natuurlijk super leuk. Jullie beleven even quality time met elkaar, hoeven nergens aan te denken en vieren het leven. Wil je het leven af en toe ook met een grotere groep vieren? Als je dit op vakantie wilt doen, heb je hier een groot vakantiehuis voor nodig.

Een terechte vraag is hoe je zo’n groot vakantiehuis nou vindt. Waar vind je nou een huis waar je met bijvoorbeeld 30 of 40 personen in kunt verblijven? Zeker als je met je hele familie op vakantie wilt gaan, heb je een dergelijk groot verblijf nodig. In dit artikel vind je alle informatie over de beste huisjes voor grote groepen. We laten je kennismaken met de beste groepsaccommodaties én voorzien je van handige tips.

Een groepsaccommodatie is overigens niet alleen voor families geschikt. Wil je bijvoorbeeld met je sportteam een leuk weekendje op pad gaan? Zeker als alle spelers en stafleden mee gaan, gaat het om een behoorlijk grote groep. In dat geval komt een grote groepsaccommodatie maar al te goed van pas.

Of wil je met je werk een leuk weekendje weg in eigen land gaan? Ook dan heb je een grote groepsaccommodatie nodig. Neem daarvoor dit artikel op je gemakje door en ga direct op zoek naar de beste vakantieverblijven voor je komende weekendje weg of vakantie!

Ontdek alle grote vakantiehuizen in Nederland

Ben je op zoek naar een groepsaccommodatie in Nederland? Voordat je de beste accommodatie in Nederland kunt vinden, moet je enkele vragen voor jezelf beantwoorden:

 • Waar wil je in Nederland verblijven? Wij hebben opgemerkt dat in de meeste regio’s in ons land meer en meer grote vakantiehuizen te vinden zijn. Dit stelt je in staat om uit meerdere regio’s te kiezen. Bepaal daarom goed op voorhand waar je naar toe wilt.
 • Hoe groot moet de accommodatie precies zijn? Uiteraard moet je ook goed naar je reisgezelschap kijken. Het maakt immers nogal uit of je met 10 personen of met 30 personen op vakantie wilt gaan. Kijk dus goed naar je reisgezelschap en bepaal vervolgens hoe groot het verblijf moet zijn.
 • Waar moet de groepsaccommodatie aan voldoen? Je zou op voorhand ook goed na moeten denken over wensen met betrekking tot het verblijf. Wil je bijvoorbeeld dat er in het huis allemaal losse slaapkamers zijn? Of wil je dat er bij het huis een grote tuin hoort, zodat jullie veel tijd buiten door kunnen brengen? Aan jou de keus.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? Een ander belangrijk aandachtspunt is het kostenplaatje. Hoeveel geld wil je ongeveer aan het huis uitgeven? Houd hierbij goed rekening met het aantal personen en uiteraard ook met de portemonnee van alle reisgenoten. Je kunt niet verwachten dat iedereen een flink bedrag uit wilt en kan geven.

Op dit moment kun je uit vrij veel accommodaties in Nederland kiezen. Elke groepsaccommodatie heeft bovendien zijn eigen kenmerken, zoals locatie, oppervlakte en voorzieningen. Maak daarom voor jezelf een uitgebreide vergelijking.

Kleine groepsaccommodaties voor 10 personen

Wil je met opa en oma en de rest van de familie op vakantie gaan? Of wil je met je collega’s van werk een weekendje weg gaan? Of heb je wellicht een grotere vriendengroep waarmee je op pad wilt? Dit zijn stuk voor stuk situaties waarin een vakantiehuis voor 10 personen dienst kan doen.

Het fijne is dat je op dit moment uit veel huizen in de natuur voor 10 personen kunt kiezen. Dit heeft vooral met de afmetingen te maken; zo’n huis hoeft niet zó groot te zijn als een huis dat voor 25 of 30 personen geschikt is. 

Bovendien heb je in heel het land de keuze uit meerdere vakantiehuizen voor 10 personen. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste en leukste huizen:

 • Vakantiehuis in Zwanenburg. In de Noord-Hollandse plaats Zwanenburg is deze prachtige villa te vinden. Deze villa is volledig vrijstaand ligt tussen de weilanden in en is van allerlei luxe extra’s voorzien. Zo heeft het huis een heerlijke open haard, een jacuzzi en een sauna. En dankzij de 4 slaapkamers is iedereen ook nog van de gewenste privacy verzekerd.
 • Vakantiehuis in Ermelo. In het Bospark in Ermelo is dit prachtige luxe familiehuis te vinden. Dit huis is op een stijlvolle manier gebouwd, is fraai aangekleed en is prachtig gelegen. Vanuit het huis loop je zo de natuur in en geniet je van een serene rust. In de omgeving is bovendien genoeg te doen, aangezien het verblijf midden op de Veluwe ligt.
 • Vakantiehuis in Lunteren. Wil je tijdens je weekendje weg of vakantie van veel luxe voorzien zijn? Dan is deze groepsaccommodatie in Lunteren de beste optie voor je. Deze accommodatie beschikt over een zonnebank, een sauna én een binnenzwembad. Wat wil je nog meer? Het huis beschikt over een volledig omheinde tuin, waardoor je hier ook veilig met kinderen en huisdieren kunt verblijven.
Vakantiehuisje Zwanenburg | Natuurverslaving
Vakantiehuisje Zwanenburg
Vakantiehuisje Ermelo | Natuurverslaving
Vakantiehuisje Ermelo
Vakantiehuisje Lunteren | Natuurverslaving
Vakantiehuisje Lunteren

Gezellige vakantiehuizen voor 20 personen

Heb je een vrij grote familie? Of wil je met je gehele sportelftal een weekendje weg gaan? Dan kom je al snel bij een groot vakantiehuis voor 20 personen uit. Het aanbod hiervan is minder uitgebreid dan bij een accommodatie voor 10 personen, maar desondanks kun je uit prima accommodaties kiezen. De drie beste vakantiehuizen voor 20 personen hebben wij alvast voor je uitgezocht:

 • Groot vakantiehuis in Voorthuizen. Midden in het natuurgebied de Veluwe is dit prachtige vakantiehuis te vinden. Dit huis is gelegen is de plaats Voorthuizen, biedt plaats aan maar liefst 22 personen en is op een stijlvolle manier ingericht. Bovendien vind je in dit huisje leuke extra’s, zoals een beamer met groot scherm en een Playstation. In de grote tuin met terras is het ook heerlijk vertoeven.
 • Groot vakantiehuis in Voorthuizen. We blijven nog even in de plaats Voorthuizen. Op een vakantiepark in deze plaats is namelijk ook deze grote groepsaccommodatie voor maximaal 24 personen te vinden. Het leuke hierbij is dat het niet om één vakantiehuis gaat, maar om vier losse chalets. Deze chalets staat in een cirkel bij elkaar, waardoor je van een ongekende gezelligheid geniet. Je geniet ook van de fraaie omgeving, de vele faciliteiten op het vakantiepark en de fraaie inrichting van de chalets.
 • Groot vakantiehuis in De Bult. In Overijssel is deze prachtige vakantievilla in het plaatsje De Bult te vinden. Deze villa is groot, beschikt over 6 slaapkamers, over 4 badkamers en over een grote omheinde tuin. De tuin is dusdanig gezellig ingericht dat je hier veel tijd door kunt brengen. Dit geldt echter ook voor het interieur van het huis. Al met al een geweldig vakantiehuisje met een fraaie ligging.
Vakantiehuisje Voorthuizen | Natuurverslaving
Vakantiehuisje Voorthuizen
Vakantiehuisje Voorthuizen | Natuurverslaving
Vakantiehuisje Voorthuizen
Vakantiehuisje de Bult | Natuurverslaving
Vakantiehuisje de Bult

Unieke groepsaccommodaties voor 25 personen

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ben je zelf ook voorstander van dit gezegde? En wil je daarom met een groep van ongeveer 25 personen op vakantie gaan? Dan heb je een huis nodig dat voldoende plaats biedt aan minimaal 25 personen. Wij hebben de beste groepsaccommodaties voor 25 personen alvast voor je uitgezocht:

 • Groepsaccommodatie in Enter. Aan de rand van de Twentse stad Enter is dit prachtige vakantiehuis te vinden. Dit huis is geschikt voor maximaal 28 personen, is prachtig gelegen en heeft een grote tuin. Het mooie aan deze vakantievilla is dat je over maar liefst 11 slaapkamers de beschikking hebt. Iedereen geniet hierdoor in dit huis van de gewenste privacy. Veel plezier!
 • Groepsaccommodatie in Kessel. In de Limburgse plaats Kessel is dit prachtige landhuis te vinden. Dit landhuis is gelegen op een terrein van meer dan 25.000 vierkante meter groot, is stijlvol ingericht en beschikt over een prachtige tuin. In deze tuin kun je super leuke momenten met elkaar beleven. Dat doe je ook in de sauna en in het zwembad van dit huis.
 • Groepsvakantie in Bemelen. Voor een groep van 25 personen is ook deze vakantievilla in Bemelen aan te raden. Dit is een leuk en landelijk plaatsje in de provincie Limburg; ook dit huis is prachtig landelijk gelegen. Het huis is in een oude boerenhoeve gebouwd, is recent helemaal vernieuwd en heeft veel te bieden. Een super leuk huis in ieder geval voor maximaal 25 personen.
Vakantiehuisje Enter | Natuurverslaving
Vakantiehuisje Enter
Vakantiehuisje Kessel | Natuurverslaving
Vakantiehuisje Kessel
Vakantiehuisje Bemelen | Natuurverslaving
Vakantiehuisje Bemelen

Bijzondere vakantiewoningen voor 30 personen

Voor een echt grote groep heb je een groot vakantiehuis nodig. Wil je bijvoorbeeld met 25 tot 30 personen op vakantie gaan? Dan zijn bovenstaande vakantiehuizen aan de kleine kant. Je kunt wat ons betreft het beste voor één van onderstaande groepsaccommodaties voor 30 personen kiezen:

 • Vakantiewoning in Doornspijk. In het landelijk gelegen Doornspijk, in Gelderland, is deze prachtige vakantiewoning te vinden. Deze woning biedt plek aan 30 personen, beschikt over een grote omheinde tuin, is stijlvol ingericht en heeft een sublieme ligging. Vanuit dit vakantiehuis loop je namelijk zo de Veluwe op; één van de mooiste gebieden van ons land.
 • Vakantiewoning in Bant. In de provincie Flevoland is in het plaatsje Bant deze prachtige vakantiewoning te vinden. Deze woning is prachtig aan het water gelegen, is ontzettend groot en is van alle gemakken voorzien. Doordat dit huis op een indrukwekkende en sublieme manier ingericht is, is het heerlijk om veel tijd in het huisje zelf door te brengen. Is het buiten lekker weer? Dan komt de ruime tuin en fraaie omgeving maar al te goed van pas.
 • Vakantiewoning in Neer. In het Limburgse dorpje Neer is deze sublieme vakantiewoning te vinden. De ligging van deze woning is fantastisch, evenals de ruimte in én rondom het huis. Deze woning biedt plek aan maximaal 43 personen, waardoor het één van de grootste vakantiehuizen van ons land is. In dit huis vind je onder meer een sauna, bubbelbad en open haard. Wat wil je nog meer?
Vakantiewoning Doornspijk | Natuurverslaving
Vakantiewoning Doornspijk
Vakantiewoning Bant | Natuurverslaving
Vakantiewoning Bant
Vakantiewoning Neer | Natuurverslaving
Vakantiewoning Neer

Sensationele groepsaccommodaties voor 40 personen

Je hebt altijd baas boven baas. Als we naar het aanbod van grote vakantiehuizen kijkt, geldt dit voor vakantiehuizen die plek bieden aan 40 personen. Wil jij graag met een dergelijk groot gezelschap op vakantie gaan? Dan kom je al snel uit bij één van onderstaande groepsaccommodaties:

 • Grote vakantiewoning in Nes. Op het eiland Ameland is deze prachtige en grote vakantiewoning nabij het plaatsje Nes te vinden. Deze woning biedt plek aan 40 gasten, beschikt over 12 slaapkamers, 10 badkamers en een grote tuin. De woning is bovendien fraai gelegen en gezellig ingericht. Voor zee liefhebbers is deze accommodatie ook ideaal; je staat binnen een paar minuten op het strand van Ameland.
 • Grote vakantiewoning in Heeten. In de Overijsselse plaats Heeten is dit indrukwekkende vakantiehuis te vinden. Dit huis is ontzettend groot, biedt plek aan 46 personen en is van alle luxe voorzien. De woning is luxe ingericht, beschikt over een grote tuin en bevindt zich in een ideale omgeving. Op loopafstand zijn onder meer prachtige natuurgebieden te vinden.
 • Grote vakantiewoning in Nes. Ook voor deze laatste groepsaccommodatie voor 40 personen gaan we naar Nes. In deze Amelandse plaats is deze oude boerderij te vinden die plek biedt aan maximaal 44 gasten. Zowel het centrum van Nes als het strand bevinden zich op loopafstand, waardoor de ligging echt subliem is. De inrichting is niet al te bijzonder, maar de rust en privacy rondom dit huis is buitengewoon te noemen.
Vakantiewoning Nes | Natuurverslaving
Vakantiewoning Nes
Vakantiewoning Heeten | Natuurverslaving
Vakantiewoning Heeten
Vakantiewoning Nes | Natuurverslaving
Vakantiewoning Nes

De mooiste vakantiehuizen in Brabant

Brabant is één van de leukste, mooiste en gezelligste regio’s van ons land. Wil je deze regio zelf eens ontdekken? En ben je van plan om dit met een groot reisgezelschap te doen? Dan is het goed om te weten dat je in Brabant uit veel groepsaccommodaties kunt kiezen. De drie leukste accommodaties hebben wij alvast voor je uitgezocht:

 • Vakantiehuis in Leende. Nabij de plaats Leende is dit prachtige vakantiehuis te vinden. Deze woning biedt plaats aan 10 personen, beschikt over 5 slaapkamers, is fraai gelegen en is geheel vrijstaand. Het fijne is dat het rondom deze vakantiewoning onwijs rustig is. De verhuurder omschrijft het zelfs als één van de stilste plekjes van heel Brabant!
 • Vakantiehuis in Gemert. Nabij de plaats Gemert is deze grote vakantiewoning voor maximaal 20 personen te vinden. Dit landhuis is fraai gelegen, ligt in het midden van het natuurgebied de Brabantse Peel, beschikt over een eigen sauna en jacuzzi en is zeer fraai gelegen. Rondom dit huis geniet je van een en al rust en privacy.
 • Vakantiehuis in Nistelrode. Ben je voor een groep van 20 personen op zoek naar een groepsaccommodatie in Brabant? Kijk dan zeker naar deze woning in Nistelrode. Deze woning beschikt over meerdere slaapkamers, is recent gerenoveerd en is fraai ingericht. Rondom de woning vind je bovendien een grote tuin met daarin onder meer allerlei speeltoestellen. Een ideale groepsaccommodatie voor families met jonge kinderen dus.
Vakantiewoning Leende | Natuurverslaving
Vakantiewoning Leende
Vakantiewoning Gemert | Natuurverslaving
Vakantiewoning Gemert
Vakantiewoning Nistelrode | Natuurverslaving
Vakantiewoning Nistelrode

De leukste vakantiewoningen in Drenthe

Één van de mooiste en rustigste regio’s van ons land is Drenthe. In deze provincie tref je hunebedden aan, evenals prachtige natuurgebieden en gezellige dorpjes. Wil je met een grote groep deze provincie ontdekken? Kies dan voor één van onderstaande grote groepsaccommodaties:

 • Vakantiewoning in Ellertshaar. Nabij de Drentse plaats Ellertshaar is deze fraaie en stijlvolle vakantiewoning te vinden. Deze woning ligt op een unieke plek tussen de bossen en weilanden in, biedt plek aan 12 personen en is van alle gemakken voorzien. Op slechts 5 kilometer vind je bovendien talloze hunebedden.
 • Vakantiewoning in Dwingeloo. Dit geweldige vakantiehuis is gelegen aan de rand van het dorp Dwingeloo. Dit vakantiehuis stamt ui 1910, is prachtig en is van een grote tuin voorzien. In deze tuin kun je heerlijk van de prachtige omgeving en de serene rust genieten. Dit huis biedt plek aan maximaal 10 personen.
 • Vakantiewoning in Ruinerwold. In de plaats Ruinerwold is dit gezellige vakantiehuis voor 16 personen te vinden. Dit huis is gelegen op een landgoed en is volledig van hout vervaardigd. Ook is het dak met zonnepanelen vol gelegd, waardoor deze woning erg duurzaam is. De woning is een lust voor het oog en is zeker voor natuurliefhebbers geweldig.
Vakantiewoning Ellertshaar | Natuurverslaving
Vakantiewoning Ellertshaar
Vakantiewoning Dwingeloo | Natuurverslaving
Vakantiewoning Dwingeloo
Vakantiewoning Ruinerwold | Natuurverslaving
Vakantiewoning Ruinerwold

Verborgen groepsaccommodaties in Limburg

Ben je op zoek naar een prima uitvalsbasis voor een leuke weekendje weg? Of wil je met een grotere groep van een langere vakantie genieten? In beide gevallen is het aan te raden om in Limburg te verblijven. Deze provincie is prachtig, is uniek en stelt je ook in staat om Duitsland en/of België te bezoeken. Wij hebben alvast de leukste groepsaccommodaties in Limburg voor je verzameld:

 • Groepsaccommodatie in Baarlo. Is een woning voor 10 personen groot genoeg voor je? Dan is deze vrijstaande woning in Baarlo aan te raden. Deze woning is prachtig gelegen, wordt omringd door een kasteelgracht en heeft een grote privé tuin. In de woning plus het bijgebouw zijn in totaal 5 slaapkamers te vinden!
 • Groepsaccommodatie in Baarlo. We blijven nog even in Baarlo, maar kijken dan naar een iets groter huis. Dit verblijf biedt plaats aan 16 personen en is origineel ingericht. De woning is prachtig gelegen en is van alle gemakken voorzien. In en rondom deze woning kom je echt heerlijk tot rust.
 • Groepsaccommodatie in Wellerlooi. In de plaats Wellerlooi is dit oude houten vakantiehuis te vinden. Een houten huis dat er prachtig uitziet, fraai gelegen is en over een grote tuin beschikt. Het huis biedt plek aan 12 personen en beschikt over 5 slaapkamers. De ligging is ook ideaal, aangezien de woning in Nationaal Park Maasduinen gelegen is.
Vakantiehuis Baarlo | Natuurverslaving
Vakantiehuis Baarlo
Vakantiehuis Baarlo | Natuurverslaving
Vakantiehuis Baarlo
Vakantiewoning Wellerlooi | Natuurverslaving
Vakantiewoning Wellerlooi

Sfeervolle grote vakantiehuizen in Friesland

Deze lijst met groepsaccommodaties sluiten we graag in stijl af; dat doen we met de 3 beste vakantiewoningen voor groepen in Friesland. Met onderstaande huisjes ben je van een heerlijk verblijf verzekerd en kun je de prachtige provincie op de gewenste manier ontdekken. Want ja, Friesland is zonder twijfel één van de meest onderschatte en fraaie provincies van ons land.

Wij adviseren graag de onderstaande groepsaccommodaties in Friesland:

 • Groot vakantiehuis in Bakkeveen. In de Friese plaats Bakkeveen is dit fraaie vakantiehuisje te vinden. Dit huisje is gelijkvloers, is fraai gelegen en biedt plek aan 16 personen. In de woning zelf valt vooral de huiselijke sfeer op. Een heerlijk huisje om veel tijd met je gezin of familie in door te brengen.
 • Groot vakantiehuis in Drogeham. Wil je met een groep van maximaal 18 personen in Friesland verblijven? Dan zit je in deze grote vakantiewoning in Drogeham goed. Deze woning is geheel van hout vervaardigd, is helemaal vrijstaand en is landelijk gelegen. Dankzij de 8 slaapkamers geniet je in deze woning ook nog van de gewenste privacy.
 • Groot vakantiehuis in Kollumerpomp. In de plaats Kollumerpomp is deze grote vakantiewoning voor 20 personen te vinden. Deze woning bestaat uit meerdere aparte huisjes die aan elkaar geschakeld staan. Je geniet hierdoor van veel gezelligheid, maar ook van de gewenste privacy. De ligging is ook subliem!
Vakantiehuis Bakkeveen | Natuurverslaving
Vakantiehuis Bakkeveen
Vakantiehuis Drogeham | Natuurverslaving
Vakantiehuis Drogeham
Vakantiehuis Kollumerpomp | Natuurverslaving
Vakantiehuis Kollumerpomp

Wat is voor jou de beste groepsaccommodatie in Nederland?

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met tientallen grote vakantiewoningen. Deze woningen zijn stuk voor stuk groot, fraai gelegen en geschikt voor grote gezelschappen.

Een terechte vraag is wel wat voor jou de beste groepsaccommodatie in Nederland is. Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, zou je hiervoor enkele vragen moeten beantwoorden.

Bepaal ten eerste met wie je precies op reis gaat. Gaat het om een groep van maximaal 10 personen? Of om een groep van meer dan 30 personen? Dit is uiteraard bepalend voor de vakantiewoningen waar je uit kunt kiezen.

Bepaal vervolgens waar je graag naar toe wilt gaan. Heb je een specifieke regio in ons land die je graag wilt ontdekken? Of gaat je voorkeur uit naar een zo’n kort mogelijke reistijd? Elke regio in ons land heeft in ieder geval veel te bieden. En beschikt over meerdere grote vakantiehuizen in de natuur.

Bepaal ook goed over welke faciliteiten de vakantiewoning moet beschikken. Wil je bijvoorbeeld dat de woning per sé een grote tuin heeft? Of ben je op zoek naar een woning met een gezellig zitje en een grote eetkamer? De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos, dus denk hier op voorhand goed over na.

Tot slot zou je goed naar je budget moeten kijken. Niet alleen naar je eigen budget, maar ook naar het budget van je reisgezelschap. Maak hier op voorhand afspraken over, zodat het weekendje weg of de vakantie voor iedereen leuk en betaalbaar is.

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *