Bijzonder overnachten in de natuur

Heb jij dit jaar geen zin om je vakantie door te brengen in een standaard vakantiehuisje? Wil jij liever bijzonder overnachten?

Op grote vakantieparken kun je lang ronddwalen tussen hetzelfde soort huisjes die allemaal op hun eigen lapje grasveld staan. Ook aan de binnenkant zijn deze vakantiehuizen allemaal hetzelfde ingericht.

Wij denken dat dit beter kan!

Je overnachtingsplaats is namelijk een stuk meer dan alleen een plek om je ogen dicht te doen. Als je hart sneller gaat kloppen van je accommodatie, dan maakt dat je hele vakantie onvergetelijk.

Ben je benieuwd waar je bijzonder kan overnachten? Lees dan snel verder.

Ga bijzonder overnachten tijdens je vakantie in Nederland

Als je graag buiten de gebaande paden wil gaan tijdens je vakantie, dan is bijzonder overnachten echt iets voor jou. Bijzonder overnachten is een verzamelnaam voor allerlei vakantiehuisjes en andere overnachtingsplaatsen die om de een of andere reden uniek zijn.

In Nederland zijn talloze van zulke pareltjes te vinden.

Liefhebbers van natuur en rust kunnen een huisje uitkiezen dat zich midden in de natuur bevindt en dat ook qua architectuur helemaal gericht is op de beleving van de natuur.

Op zo’n prachtige locatie voel je dag en nacht de vakantiestemming, niet alleen maar op de momenten dat je eropuit trekt.

Natuurhuisje Egmond aan den Hoef

✔️ 2 personen

✔️ Knus en romantisch

✔️ Met jacuzzi

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Ven-Zelderheide

✔️ 2 personen

✔️ Knus en romantisch

✔️ Met openhaard

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Bijzonder overnachten Sint-Oedenrode
Natuurhuisje Sint-Oedenrode

✔️ 3 personen

✔️ Handgemaakt in Bali

✔️ In Nationaal Park

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Bijzonder overnachten midden in de natuur

Veel bijzondere overnachtingsplaatsen liggen in prachtige natuurlijke omgevingen, ver weg van de verhuurders of van andere vakantiegangers. In verschillende originele huisjes is er op allerlei manieren voor gezorgd dat de natuur dicht bij je komt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote ramen die alle ruimte geven aan het zonlicht en de groene vergezichten. Kom jij bijvoorbeeld helemaal tot rust door over het water uit te kijken? Dan is een vakantiehuisjes dat direct aan het water op het vlonder is gebouwd helemaal iets voor jou.

Tijdens je vakantie in de natuur ben je even helemaal weg van de drukte en het lawaai van het dagelijkse leven.

Op wielen of in de lucht: niks is te gek

Sommige overnachtingsplaatsen zijn niet alleen bijzonder dankzij hun omgeving, maar ook dankzij hun unieke vorm. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te slapen in een boomhut die van alle gemakken is voorzien.

Als je liever gaat kamperen, hoeft dat niet per se in je eigen tent of caravan. In een glamping tent of safaritent slaap je onder het canvas dicht bij de natuur, maar heb je toch alle ruimte en beschikking over een echt badkamer en keuken. In plaats daarvan kan je ook je vakantie doorbrengen in een pittoreske houten pipowagen.

Bijzonder overnachten Toldijk
Natuurhuisje Toldijk

✔️ 2 personen

✔️ Sfeervol

✔️ Uitzicht

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Bijzonder overnachten Burgh-Haamstede
Huisje Burgh-Haamstede

✔️ 4 personen

✔️ Duurzaam

✔️ Vrij uitzicht

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Weidum
Natuurhuisje Weidum

✔️ 2 personen

✔️ Panorama uitzicht

✔️ Finse sauna

✔️ Beoordeling 5/5

✔️ Huisdieren

Bekijk huisje

Ga bijzonder overnachten tijdens je vakantie aan zee

Een vakantie aan zee betekent genieten voor alle leeftijden. Tijdens een dagje naar het strand kun je natuurlijk een duik nemen in de golven, maar je kunt ook gewoon lekker van de zon genieten terwijl de kinderen spelen in het zand.

Ook als het verder landinwaarts te heet en te benauwd is, staat aan het strand nog steeds een verfrissende bries.

Als het ’s avonds af gaat koelen, kun je naar de zonsondergang kijken vanuit een hippe strandtent, of een wandeling maken door de duinen.

Kies voor een bijzondere overnachtingsplaats dicht bij de zee, zodat je nooit ver weg van het water hoeft te zijn.

Kom tot rust in een uniek vakantiehuis in het bos

Vind jij het leuker om op ontdekkingsreis te gaan door een beboste omgeving, waar je nooit weet wat je voorbij de volgende hoek van het pad tegen zult komen? Ga dan op zoek naar een plek waar je bijzonder kunt overnachten midden in het bos.

Als je huisje zich ver weg van alle buren bevindt, zal je zien dat je allerlei dieren zoals eekhoorns en konijnen vanuit je tuin kan spotten.

De Veluwe is een prachtig bosgebied, maar zeker niet het enige bos in Nederland. In Noord-Nederland vind je bijvoorbeeld het Drents-Friese Wold en in Noord-Brabant ligt het Leenderbos waar je bijzonder kunt overnachten.

Bijzonder overnachten Rheden
Natuurhuisje Rheden

✔️ 2 personen

✔️ In het bos

✔️ In Nationaal Park

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Bijzonder overnachten Dwingeloo
Natuurhuisje Dwingeloo

✔️ 4 personen

✔️ Vrij uitzicht

✔️ Vrijstaand

✔️ Beoordeling 5/5

✔️Huisdieren

Bekijk huisje

Bijzonder overnachten Altforst
Natuurhuisje Altforst

✔️ 6 personen

✔️ In het bos

✔️ Jacuzzi

✔️ Beoordeling 5/5

✔️Huisdieren

Bekijk huisje

Weet wat je kan verwachten

Omdat een bijzondere overnachtingsplaats uniek is, is het goed om je er even van tevoren in te verdiepen wat je kunt verwachten in je huisje of hut. Je hoeft je natuurlijk niet tot in de puntjes te verdiepen in je accommodatie en de omgeving; en beetje avontuur hoort wel bij vakantie.

Toch is het erg vervelend als je er bij aankomst pas achter komt dat er bijvoorbeeld geen beddengoed of geen wifi-netwerk aanwezig is. Dit soort informatie kan je online vinden over je favoriete bijzondere overnachtingsplaats. Als je maar goed voorbereid bent, kun je ook in een simpel ingericht vakantiehuisje geweldig vakantie vieren.

Het is voor iedereen belangrijk om er af en toe een paar dagen of een weekje tussenuit te gaan. Vakanties helpen om onze stressniveaus naar beneden te brengen en daardoor lichamelijke en geestelijke ziektes te voorkomen. Steeds meer wetenschappers tonen aan dat goed geplande onderbrekingen in het werkritme de concentratie en de productiviteit verhogen wanneer we wel aan het werk zijn.

Zodanig ontdekken grote getallen mensen de kracht van bijvoorbeeld de powernap en maandelijkse uitstapjes naar de natuur.

Je hoeft gelukkig niet ver weg te gaan om een paar dagen bij te komen van de alledaagse drukte. Er zijn namelijk duizenden bijzondere Natuurhuisjes in Nederland waar je heerlijk kunt overnachten.

Bijzonder overnachten op een speciale plek

In ons kikkerlandje bevindt zich een schat aan verborgen pareltjes. Je kunt overnachten op veel bijzondere plekjes waar je het leven van een hele andere kant kunt ervaren. Wat een plek voor jou speciaal maakt hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen zijn dol op een bepaald natuurverschijnsel, terwijl anderen juist een passie hebben voor architectuur of historische gebouwen. Er zijn ook vakantiegangers die helemaal gelukkig worden van het ontdekken van een (sub)cultuur of een vorm van luxe die ze thuis niet hebben.

Bijzonder overnachten Aalst
Natuurhuisje Aalst

✔️ 2 personen

✔️ Boomhut

✔️ Jacuzzi

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Bijzonder overnachten Apeldoorn
Natuurhuisje Apeldoorn

✔️ 4 personen

✔️ Wikkelhouse

✔️ In Nationaal Park

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Natuurhuisje Altforst
Natuurhuisje Altforst

✔️ 6 personen

✔️ Glamping

✔️ Vrijstaand

✔️ Beoordeling 5/5

✔️ Huisdieren

Bekijk huisje

Overnachten in een bijzonder vakantiehuisje met een lange geschiedenis

Als je houdt van historisch erfgoed  dan kun je op veel plekken in Nederland een droomvakantie doorbrengen. Denk daarbij aan molens, klassieke boerderijen, landgoederen, kastelen, pakhuizen en andere oude gebouwen die je kunt huren voor een vakantie of een weekendje weg. Deze panden staan meestal op prachtige plekken in de natuur, aan het water of in de (oude) haven van een stadje of vissersdorp. Tijdens je verblijf geniet je elk moment van de oude bouwstijl én je krijgt een idee hoe het leven van de traditionele bewoners moet zijn geweest.

Moderne architectuur

Ook mensen die dol zijn op moderne architectuur kunnen overnachten op bijzondere plekken in eigen land. Er worden elk jaar tientallen huisjes bijgebouwd en sommige daarvan zijn een waar spektakel voor het oog.

Als een gebouw echt goed ontworpen is, dan wordt het verblijf een ontdekkingsreis. Doordat er goed is nagedacht over het ontwerp wordt je nieuwsgierigheid geprikkeld of je voelt je juist direct op je gemak.

Een bijzonder Natuurhuisje zorgt er op zijn eigen manier voor dat je in het nu bent en de zorgen of stress van je normale leven even achterlaat.

Helemaal ontspannen met luxe faciliteiten

Er zijn ook steeds meer vakantiehuisjes in Nederland die bijzonder zijn doordat ze extra faciliteiten ingebouwd hebben. Daardoor kun je overnachten op een rustige plek midden in de natuur en toch ook genieten van je eigen sauna, jacuzzi, home-cinema, zwembad of fitnessruimte.

Sommige mensen hebben dergelijke faciliteiten thuis en willen ze niet opgeven tijdens hun vakantie.

Voor anderen is het een stukje luxe dat hun weekendje weg extra speciaal maakt. Dergelijke faciliteiten helpen in ieder geval om je nog meer te ontspannen en optimaal tot rust te komen.

Natuurhuisje Mechelen
Natuurhuisje Mechelen

✔️ 6 personen

✔️ Fenomenaal uitzicht

✔️ Jacuzzi en zwembad

✔️ Beoordeling 5/5

✔️ Huisdieren

Bekijk huisje

Weekendje weg Ellertshaar
Natuurhuisje Ellertshaar

✔️ 2 personen

✔️ Uitzicht

✔️ Sauna en jacuzzi

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Bijzonder overnachten Zeist
Natuurhuisje Zeist

✔️ 2 personen

✔️ Vrijstaand

✔️ Sauna en zwembad

✔️ Beoordeling 5/5

❌ Huisdieren

Bekijk huisje

Speciale plekjes in de natuur

Het Waddengebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO omdat het zo speciaal is. Daarnaast worden ook het Rietveld Schröderhuis en de omgeving van Schokland in de Noordoostpolder erkend als waardevolle plekken.

Er zijn uiteraard nog veel meer bijzondere plekjes te vinden in Nederland waar je kunt overnachten midden in de adembenemende natuur. Je kunt in eigen land overnachten aan de rand van de uiterwaarden en genieten van de machtige rivieren die naar de zee stromen. Er zijn ook prachtige vakantiehuisjes in het bos, op de heide en aan het strand.

Specifieke gebieden waar mensen vaak niet aan denken 

Nederland was ooit vooral rivierdelta. Een gebied waar water en land bij elkaar komen en veel nat bos en moeras te vinden was. Door dijken te bouwen, de rivieren te controleren en water af te voeren is er veel land drooggelegd.

In de Biesbosch bijvoorbeeld kun je dit bijzondere ecosysteem echter nog steeds ervaren. Je kunt ook een vakantiehuisje boeken in de buurt van de wereldberoemde Deltawerken in Zeeland. Daar geniet je van de prachtige kustlijn en de bijzondere flora en fauna die in en rond het brakwater leven.

Ontdek traditionele en bijzondere culturele vormen

Een overnachting kan ook bijzonder zijn door de cultuur die je ontdekt. Er zijn honderden huisjes te vinden in leuke dorpen, afgelegen plekken en speciale gemeenschappen in Nederland.

Daar kun je tijdens je verblijf leren over de manier van leven van de mensen die je bezoekt. Je eet er nieuwe gerechten, leert over hun relatie met elkaar, de natuur en misschien een specifieke religie. Door je te focussen op hun normen en waarden maak je plek in je eigen gewoonten om dingen te veranderen die je niet goed doen.

Ja, ik wil

bijzonder overnachten!

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *